Blogit

6 PÄIVÄÄ, 7 YÖTÄ (1998)

6 PÄIVÄÄ, 7 YÖTÄ (1998, USA, 102 min.)

(6 Days, 7 Nights)

Ohjaus ja tuotanto: Ivan Reitman.

Käsikirjoitus: Michael Browning.

Musiikki: Randy Edelman.

Näyttelijät: Harrison Ford, Anne Heche, David Schwimmer, Temuera Morrison, Jacqueline Obrados, Allison Janney, Douglas Weston, Cliff Curtis & Danny Trejo.

 

Robin Monroe (Heche) ja Frank Martin (Schwimmer) matkustavat lomamatkalle Hawaiijille. Dazzle-naistenlehden toimituspäällikkö Robin joutuu keskeyttämään lomansa ja lähtemään kuvausmatkalle Tahitille. Frank ehtii ennen tätä jopa kosia häntä. Kyydin Robin saa alkoholisoituneen lentäjä Quinn Harrisin (Ford) vanhalla koneella, mutta raekuuro ja salama keskeyttävät matkanteon ja he joutuvat tekemään pakkolaskun tuntemattomalle saarelle, jolla vilisee kaikenlaisia vaaroja mm. käärmeitä, skorpioneja, merirosvoja ja maanjäristyksiä. Nyt kaksikon on luotettava toisiinsa ja selviydyttävä hengissä pois autiolta saarelta.

Elokuva on jonkinasteinen toimintaelokuvan, katastrofielokuvan, selviytymistrillerin ja romanttisen komedian ristisiitos, joka on kuvattu kauniissa Hawaiijin saarten puitteissa. En odottanut tältä elokuvalta paljonkaan. Silti tämä on ihan eri luokkaa kuin Harrison Fordin edellinen suurmenestys AIR FORCE 1. Score toimii tässäkin tapauksessa loistavasti. Tämänkään elokuvan kohdalla ei tarvitse katsoa kertaakaan kelloa, sillä tarina vie katsojan mennessään. Elokuvasta löytyy myös selvä lainaus BUTCH JA KID – AURINGONLASKUN RATSASTAJAT (1969) elokuvan kuuluisasta hyppykohtauksesta.

 

Tämä elokuva kertoo romanttisella ja humoristisella tavalla nykypäivän ROBINSON CRUSOEista eli haaksirikkoisista. Elokuvassa on ennalta-arvattavissa oleva loppu, joka on tavallaan sekä iloinen että surullinen – riippuen siitä millä tulkintatavalla tapausta katselee. Elokuvan nimi on Hawaijiin lomamatkan keston pituus.

****

Jan M. Ekblad

J.M.Ekblad

Olen Jan M. Ekblad ja tehnyt yhteensä 50 leffa-arviota Länsi-Uusimaa lehteen. perustanut Cinema SF internet-lehden, jossa olin mukana 2007 toimituksen päättymiseen asti. Olen julkaissut omakustennelehtiä (mm. Lobotomia, LB ja LB Special) ja kolme omakustannekirjaa (Ulvovat verikoirat, Ulvovat verikoirat 2 ja Leffafriikin päiväkirja) elokuvista. Keräilen leffoja, tv-sarjoja ja musiikkia. Käyn konserteissa ja elokuvissa. Mottoni on aina: Päivä kerrallaan eteenpäin.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button