Blogit

Peacemaker (series 2022-)

 Peacemaker (TV series 2022-)

James Gunnin loistavan supersankarikomedian The Suicide Squadin jälkeen John Cenan hulvaton hahmo Peacemaker sai yllättäen jatkoa sarjan muodossa. Tätä en osannut odottaa, koska Peacemaker oli hahmona lähinnä antagonstina ja sai näennäisesti jopa surmansa (paitsi jos katsoo elokuvan lopputekstit). Hahmo oli karsea, rasistisia piirteitä omaava idiootti juntti, ja hänen pukunsa oli kaikkea muuta kuin cool. Juuri näiden piirteiden takia Peacemakeristä revittiin hauskimmat vitsit leffaan. JA mikä hauskinta, hahmo oli ihan oikea hahmo vanhoista DC-sarjiksista ja kuten lego-leffakin sen älysi, DC:n historiasta löytyy mitä älyttämämpia ja sen takia hulvattomampia hahmoja, kun oikein kaivelee. 

Katsoin sarjan ensimmäiset kolme jaksoa, koska enempää ei vielä tällä hetkellä ole julkaistu. Täytyy sanoa, että kun James Gunn pääsee revittelemään ilman estoja on hänen huumorinsa jopa nerokasta. Hänen huumorinsa yhdistelee taidokkaasti matalaotsaista alapäähuumoria, nerokkaisiin vihjauksiin ja satiiriin. Tähän soppaan heitetään ripaus irvokasta gorea. Silti kaiken tämän lisäksi hän saa katsojan pitämään vastenmielisistä hahmoistaan, joita oikeassa elämässä välttelisi kuin ruttoa ja tekee hahmoista erittäin sympaattisia.

Peacemakerin lisäksi sarjassa nähtävä Vigilante-hahmo on mielenkiintoinen, vaikka tuskin hahmo ihan noin ääliömäinen sarjakuvissa on ollut. Lisäksi Robert Patrickin (ikuinen T-1000) näyttelemä rasisti-isä on vallan mainio hahmo. Ensimmäistä kertaa myös John Cenalla on hahmo, joka on kiinnostava ja pidettävä.

Kolmen jakson perusteella voi sanoa, että sarja on superviihdyttävä, kepeä huumoripläjäys ja piristysruiske supersankarisarjoille, joita on yllin kyllin tarjolla, mutta suurinosa alka olla aika puuduttavaa perushuttua. Saa nähdä kuinka pitkälle Gunnin loistokausi jatkuu. Ainiin, sarjalla on hauskin intro osuus pitkään aikaan. Sitä ei halua eden skipata.
– Kai Kumpulainen 17.1.2022

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button