Blogit

Elokuvasuositus: The Salvation (2014)

The Salvation on tanskalainen lännenelokuva vuodelta 2014. Elokuvan on ohjannut Kristian Levring, joka kuuluu Dogma 95:n perustajiin. The Salvation on tyly vanhanliiton lännenelokuva, josta voi havaita Sergio Leonen ja John Fordin vahvat vaikutteet. Kenenkään  henki ei ole minkään arvoinen, miehet ovat julmia ja naiset huonossa asemassa. Moraali on häilyvää. Musiikeista tulee mieleen Ennio Morricone. Vaikka juoni on hyvin suoraviivainen ja perinteinen, on tässä elokuvassa sellaista tanskalaista otetta mikä siitä tekee poikkeavan. 

Visuaalisesti elokuva on todella hieno, mutta muutamista CGi-liekeistä ja CGI-lavasteista on sakotettava. 

Pääosaa esittää vähäpuheinen tanskalainen Mads Mikkelsen, joka on aina huikea kaikissa rooleissaan. Mikkelsenin kaveria esittää loistava ruotsalainen Mikael Persbrandt (Beck-elokuvat). Persbrandtia olisi ollut mukava nähdä enemmänkin. Mykkää naispääosaa esittää Eva Greenin, joka on aivan mahtava roolissaan. Pelkillä silmillä hän näyttelee laajempaa skaalaa, kuin moni muu vuorosanoilla. Leffan kruunaa pahiksena toimiva Jeffrey Dean Morgan. Morgan on syntynyt näyttelemään tällaista julmaa ja moraalitonta kaveria, joka ei epäröi ampua viatonta mummoa päähän. 

Suositellaan kaikille synkkien lännenelokuvien ja kostotarinoiden ystäville.

– Kai Kumpulainen 14.5.2023

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button