Blogit

The Harder They Fall

Tätä kirjoitellessa on jouluaattoilta ja juuri palattu joulun vietosta kotiin. Leffaa ei ole tänään ehtinyt katsomaan, mutta eilen tuli katsottua Netflixistä The Harder They Fall niminen uuden ajan läkkärileffa. Ja kylläpä sitten olikin positiivinen leffa, ja tykkäsin tästä pätkästä kyllä sitten ihan täysillä ja monesta syystä.

Olihan tämä leffa luonnollisesti Idris Elban johdolla varsin laadukkaasti tähditetty, joten varmasti osansa sillä. Paljon muuten tässä tullut mietittyä, että onko suurimpien tähtien leffan usein hyviä sen takia, että he voivat valita käsikirjoituksista parhaat päältä, vai enemmänkin sen vuoksi, että he tekevät leffoista hyviä? Niin tai näin, niin kyllähän esim. Idris Elba oli tässä leffassa todella vakuuttavan hyvä, vaikka rooli ei ehkä nyt se kaikista syvällisin ja vaativin ollutkaan. Vakuuttavaa työtä joka tapauksessa.

Leffa juoni oli ehkä alkuun hieman epäselvä, mutta pikku hiljaa kun pääsi paremmin mukaan, leffan juonestakin muodostui todella mielenkiintoinen ja hyvä. Ei nyt mitään ihan juonikkuuden ja yllätyksellisyyden juhlaa, mutta hyvin otteessa pitävä ja eteenpäin menevä joka tapauksessa. Hahmot oli rakennettu varsin kivasti ja kaikelle tuntui olevan jonkinlainen tarkoitus. Yksi asia joka leffan juonta kuljetti jälleen todella esimerkillisesti eteenpäin oli leffan musiikit, jotka olivat todella osua niin rytmiltään kuin äänellisesti. Huone kuulosti paremmalta kuin aikoihin, ja musiikit todellakin tempaisivat mukaansa joka kerta. Tämä on ehdottomasti taas yksi niistä leffoista, joilla voi demota mitä hyvä musiikki leffassa tarkoittaa ja miten se vie itse leffaa eteenpäin. Ei vain taustamusiikkia, vaan musiikkia, jolla todellakin on leffassa merkitystä.

Musiikin lisäksi äänet muutenkin olivat leffassa taas todella hyvin kohdilla. Tämä itse asiassa on leffa, jonka hankkimista myös UHD-levyllä voisi hyvinkin harkita, monestakin syystä. Leffassa riitti dynamiikkaa, räjähdykset ja ammuskelut tuntui luissa ja ytimissä ja tätä oli enemmän kuin nautinto katsoa. Voin hyvinkin lämpimästi suositella, ja kyllä, top-listalle mennään myös, ja ihan jopa kahdessa kategoriassa.

Tuolien alla nyt myös RGB-ledit valaisemassa tunnelmaa.

Leffahuonetta on myös tullut taas aavistuksen modattua. Pöydällä pitkään odottaneet led-valot tuli vihdoin asennettua uusien tuolien lavan alle, nyt voidaan sanoa, että kaikki on valmiina niin kuin ne oli suunniteltu. Ja kyllä, aika kivathan näistä valoista kyllä tuli vai mitä mieltä olette=

Paljon on ajatuksia ollut isommastakin muutoksesta, mutta kun siinä ei nyt vaan ole mitään järkeä, vaikka sitä kuinka yrittää itsellensä perustella. Mielessä on ollut sekä seinien muuttamista, että kankaan koon muuttamista jne, mutta eipä siitä vaan järkevää syytä saa, vaikka sitä kuinka yrittäisi itsellensä perustella. Ajatuksena oli myös kalibroida bassoja paremmaksi muutaman uuden ajatuksen kautta, jotka syntyivät Hifiäharrastavien Facebook ryhmästä, etenkin MSO /Multi sub organizer) kokeilu kiinnosti kovasti, mutta sitten kuin aloin tekemään mittauksia, totesin jälleen kerran, että kaikki vaan on jo niin hyvin, ettei mitään parempaa tarvita. Voisiko sitä vaan antaa itselleen luvan nauttia, edes hetken.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button