Blogit

Pika-arvio: 12 Rounds (2009)

12 Rounds (2009) Renny Harlinin syntymäpäivän johdosta alotin katsomaan tätä Harlin-pätkää eilen (15.3) ja tänään sain sen loppuun. Elokuva kertoo etsivä Danny Fisheristä, jonka tyttöystävä kidnapataan. Saadakseen naisensa takaisin Fisher joutuu kilpailemaan 12 erää kestävässä pelissä.
Ihan viihdyttävä vanhanliiton toimintapläjäys, joka tekee Die Hard kolmosen uudelleen, mutta pilaa sen heiluvalla kameralla ja liian nopeilla Michael Bay-leikkauksilla. John Cena on ihan ok, mutta pahiksen näyttelijä Aidan Gillen on huomattavasti mielenkiintoisempi tapaus. Cenakin on parantanut juoksuaan vanhemmiten huomattavasti mm. Peacemaker-sarjassa. Olen nähnyt tämän pätkän aiemmin vuonna 2009 ja silloin pidin parempana. Nyt lopputulema oli, että aika unohdettava teos tämä lopulta on.

Rennyn tavaramerkiksi onmuodostunut Suomen liittäminen elokuviinsa jollain pienellä jutulla. Tällä kertaa mukana on suomenlippua, maininta Helsingistä ja Satu-niminen vene.
Dvd:ssä oli mielestäni kökkö kuvanlaatu ja tekstit hävisivät puolessa välissä kokonaan, mutta tämän löytää myös kätevästi Disney plussasta paremmalla laadulla. Ei tämä parasta Harlinia ole, mutta parempi kuin useat muut uudemmat Rennyt. Oma suosikkini Rennyistä taitaa olla edelleen The Long Kiss Goodnight. Tällekkin on siunaantunut kaksi jatko-osaa suoraan videolle, joissa molemmissa on eri päänäyttelijä. Suosittelen ainoastaan, jos hakusessa on hieman isomman budjetin ysäritoiminta die hard kolmosen hengessä. Varoituksen sana heiluvasta kamerasta ja holtittomasta laikkauksesta.

– Kai Kumpulainen 17.3.2023

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button