Uutiset

Martti Suosalo täyttää 60-vuotta!

Seuraavaksi nähdään JP Siilin komediassa Ville Myllyrinteen kanssa

Tänään on suomalaisen näyttelijäikonin Martti Suosalon syntymäpäivä – elokuvista ja kotimaisesta teatterista tunnettu näyttelijä tätyttää 60-vuotta. LeffaMedian yksi sisällöntuottajista Popcorn with Esko pääsi haastattelemaan Marttia Leffakulissien takana-podcast sarjassa – Kuuntele Martin ja hänen puolisonsa dokumenttielokuvaohjaaja Virpi Suutarin haastattelu tästä.

Kuuntele lyhyt klippi siitä, miten Martti ja Virpi tapasivat toisensa:

Näemme Martin seuraavaksi JP Siilin ohjaamassa komediassa Sieniretki – katso traileri tästä.

 

Syntynyt: Oulussa 19.7.1962

Asuu: Helsingissä

Perhe: vaimo Virpi, lapset Iivari, Siiri ja Aino

Koulutus: Teatteritaiteen maisteri (TeM)

Tunnustuksia: Parhaan miespääosan Jussi (2): Kulkuri ja joutsen, Rentun ruusu. Parhaan miessivuosan Jussi: Palkkasoturi. Parhaan miesnäyttelijän Kultainen Venla: Tappajan näköinen mies. Pro Finlandia (2016). Parhaan sivuosan Bafta Games Awards (2020).

Merkittävät roolit teatterissa: Charlie Conlon (Kiviä taskussa), Vladimir (Huomenna hän tulee)

Merkittävät roolit elokuvissa ja tv:ssä: Aapo (Seitsemän veljestä), Arvi Huhtala (Talvisota), Pekka (Kivenpyörittäjän kylä), Reino Helismaa (Kulkuri ja joutsen), Irwin Goodman (Rentun ruusu), Jean Sibelius (Sibelius), Leo (Musta jää), Toivo (Isänmaallinen mies) Toivo Parikka (Suomen hauskin mies)

 

Martti Suosalo nähdään tänä syksynä valkokankailla seuraavissa elokuvissa:
🤡 Pelle Hermanni 9.9. 
🍄 Sieniretki 30.9. 
🎤 Kikka 12.10. 
🔔 Kulkuset kulkuset 28.10. 

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaaja Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button