Uutiset

Sean Penn Ukrainassa kuvaamassa

Venäjän hyökkäyksestä saadaan dokumenttielokuva

Oscar palkittu näyttelijä ja ohjaaja Sean Penn on tällä hetkellä Ukrainassa kuvaamassa dokumenttielokuvaa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Elokuvantekijä ja Vice Studios on eilisessä pressitilaisuudessa vahvistanut medialle, että Penn on valmistellut dokumenttielokuvaa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan jo viime vuoden marraskuusta lähtien ja on ollut seuraamassa maiden välistä tilannetta tarkoituksenaan tuottaa dokumenttielokuva.

Penn on vieraillut Ukrainan presidentin kansliassa, sen armeijan asemissa ja keskustellut viranomaisten sekä paikallisten median edustajien kanssa. Ukrainan presidentin kanslia julkaisi tiedotteen suurlähetystönsä kautta ja kertoi “ohjaajan tulleen varta vasten Ukrainaan kuvaamaan tapahtumia Ukrainassa kertoakseen maailmalle totuuden Venäjän hyökkäyksestä maahamme”. Tiedotteessa ylistettiin näyttelijän rohkeutta ja todettiin hänet Ukrainan tosiystäväksi samalla kun esitettiin toivomus, että muutkin Euroopan poliitikot osoittaisivat samanlaista rohkeutta Venäjää vastaan.

Näyttelijäohjaaja on viime vuosien aikana ollut aktiivinen useissa sodanvastaisissa ja humanitaarisissa toimenpiteissä CORE (Community Organized Relief Effort) hyväntekeväisyysjärjestönsä kautta.

Lue alkuperäinen artikkeli tästä.

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button