Uutiset

Will Smith saa porttikiellon Oscareihin

Elokuva-akatemian päätös kestää 10 vuotta

Elokuva-akatemia on tänään ilmoittanut päätöksestään evätä Will Smithiltä pääsy Oscar-gaalaan missään muodossa – porttikielto kestää 10 vuotta.

Tässä elokuva-akatemian virallinen lausunto päätöksestä:

Tämän vuoden 94:en Oscareiden oli tarkoitus juhlistaa niitä monia yhteisömme yksilöitä, jotka tekivät uskomatonta työtä. Näiden juhlan hetkien yli laskeutui kuitenkin varjo, se hyväksymätön ja loukkaava käytös, jota todistimme Will Smithin käytöksessä lavalla.

Televisiolähetyksen aikana emme käsitelleet asiaa riittävästi. Tätä pyydämme anteeksi. Meillä oli mahdollisuus toimia esimerkkinä vieraillemme, katsojillemme ja akatemiaperheellemme ympäri maailman, mutta emme yltäneet tähän yllättyneinä ennentapahtumattomasta.

Tänään hallitusneuvosto on kokoustanut keskustellakseen parhaimmasta tavasta vastata Will Smithin toimiin Oscareissa ja samalla vastaanottaakseen hänen luopuminen jäsenyydestänsä. Neuvosto on päättänyt 8. päivä huhtikuuta evätä Herra Smithin pääsyn akatemian tapahtumiin ja ohjelmiin, fyysisesti tai virtuaalisesti, 10 vuoden ajaksi mukaan lukien akatemian palkintoihin ja siihen liittyviin tapahtumiin.

Haluamme kiittää mitä syvimmin Chris Rockia hänen tavastaan säilyttää rauhallisuutensa noissa vaikeissa olosuhteissa. Haluamme kiittää myös juontajiamme, ehdokkaitamme, esittäjiämme sekä voittajia heidän  arvokkaasta ja soveliaasta käyttäytymisestään televisiolähetyksen aikana.

Tämä toimenpide Will Smithiä kohtaan on askel isompaa tavoitetta suojella esiintyjiemme ja vieraidemme turvallisuutta palauttaakseen luottamuksen akatemiaan. Toivomme myös, että tämä aloittaa uuden parantumisen ja palautumisen ajanjakson kaikille niille, jotka ovat olleet mukana ja joita tämä on koskettanut.

Pian päätöksen jälkeen Will Smith on kertonut hyväksyvänsä elokuva-akatemian päätöksen. Slap Gate-saagan toivotaan hiipuvan tämän päätöksen jälkeen – media ja yleisö tulevat kuitenkin muistamaan hyvin pitkään hetken, jolloin Will Smith läimäisi Chris Rockia ja käytti loukkaavaa kieltä Oscareissa G.I.Jane 2 – Jada Pinkett Smith vitsin johdosta. Tapahtuman saatua paljon kritiikkiä piireissä Smith on ilmoittanut itsensä hoitolaan tapahtumasta aiheutuneesta stressistä, huolesta ja kasvojen menetyksestä ja on pyytänyt virallisesti anteeksi sekä akatemialta että Chris Rockilta.

Porttikiellosta huolimatta Will Smith voidaan jatkossakin asettaa tulevaisuudessa ehdolle ja hänen on mahdollista myös voittaa Oscar jatkossa – nyt hän ei vain pääse osallistumaan etkoihin, itse gaalaan tai jatkokemuihin.

Lähteet: Variety, Hollywood Reporter

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button