Uutiset

Sormusten herra etsinnässä

Elokuva ja peli oikeudet Tolkienin Keski-Maa teoksiin Taru sormusten herrasta ja Hobittiin on myynnissä, kun Saul Zaentz Companyn tytäryhtiö Middle-earth Enterprises laittoi oikeudet myyntiin. 

Myytävänä ovat oikeudet tehdä elokuvia, oheistuotteita, pelejä, huvipuistoja ja tapahtumia Tarun sormusten herrasta ja Hobitin pohjalta. Mukana tulee vielä etuoikeus ostaa oikeudet muihin Tolkienin teoksiin, lähinnä Silmarillioniin ja Keskeneräisten tarujen kirjaan, jos Tolkienin perikunta päättää ne myydä.

Myyntihinnan odotetaan olevan ainakin kaksi miljardia, mahdollisesti neljä miljardia dollaria eli noin 1,7– 3,5 miljardia euroa. Kova hinta, mutta pelkästään Peter Jacksonin Sormusten herra trilogian on laskettu tuottaneen lähemmäs 10 miljardia, kun laskee teatteri kierroksen lisäksi mukaan dvd ja muu fyysisen median myynnin, oheistuotteet jne jne. 

Ostajista varmasti Amazon on kiinnostunut hyvin paljon, sillä heiltä on tulossa jo Taru Sormusten herrasta: Valtasormukset. Sen lisäksi Amazonin perustaja ja maailman rikkain mies Jeff Bezos on todella suuri Tolkien fani ja on varmasti kiinnostunut oikeuksista. 

Sen lisäksi Disney on varmasti kiinnostunut ja jatkaisi näin Marvelin ja Lucasfilmin oston kaltaisia hankintoja. Myös Warnerin uskotaan olevan kiinnostunut sillä se oli mukana tytäryhtiönsä New Line Cineman tuottamissa Peter Jacksonin elokuvissa. Yhtiö julkisti viime vuonna The Lord of the Rings: Ride of the Rohirrim -animaatioelokuvan, jota suunnitellaan teatterilevitykseen. Warnerin kiinnostusta lisännee se, että yhtiöllä on ollut viime vuodet hallussaan Tolkienin pelioikeudet. Pelioikeudet ovat oma osansa Tolkien-kauppaa.

Warner Bros omistaa edelleen joitain oikeuksia Tolkienin teoksiin. On hyvin mahdollista, että Warner ilmoittaa olevansa eri mieltä siitä, mitä oikeuksia Saul Zaentz Company voi ylipäätään laittaa myyntiin. Edessä voi olla taas lisää oikeudenkäyntejä Tolkienin oikeuksista ja niitä on ollut viime aikoina ja paljon. 

Lähde: Variety

Leffahullu

Leffahullu kanavilta löydät mm. Elokuva ja sarja arvosteluja, haastatteluja, unboksauksia, kokoelman esittelyä, leffan ostelua, traileri reagointia ja muuta leffa ja sarja sisältöä. https://open.spotify.com/show/0FGo5fuuJyDdL60Y6pmy0l

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button