Blogit

Gran Turismo Biorex

Nyt kun oma huone vielä työn alla, eli kalibrointia odotellessa niin sunnuntaina piti sitten suunnata paikalliseen Biorexiin hieman tyydyttämään pahinta leffanälkää. Eikä nyt kyllä ollut kyseessä ihan mikä vaan leffa, vaan pitkään olen odotellut että Gran Turismo-leffa osuisi aikatauluihin. Gran Turismo päätyi itse asiassa katsottavien listalle heti kun siitä näin ensimmäisen trailerin leffassa joskus keväällä. Vaikutti todella mielenkiintoiselta leffalta, etenkin kun perustuu jälleen tositarinaan, josta en ole koskaan kuullutkaan. Peli sisällään tuttu, joskus ihan nuorena tullut ehkä joskus pelailtua, mutta en siis siihenkään sen parempaa taustaa omaa. Kun leffa on kuitenkin tämän lisäksi saanut todella positiivisen vastaanoton katsojien kesken, niin pitihän tämä nyt sitten käydä tsekkaamassa.

Ja kyllä kannatti! Leffa oli todellakin loistava. Tositarinat ovat yleensä aina hyvin mielenkiintoisia, mutta toisaalta myös todella uskomattomia. Tämä tarina ei nyt ehkä ollut niinkään uskomaton, voisin ihan hyvin kuvitella, että vaikka nuori ei olisi koskaan autoa fyysisesti ajanut, on täysin mahdollista simulaattorin kautta oppia todella paljon, etenkin kun leffassakin kerrottiin, kuinka aito ja pätevä tuo simulaattori oikeasti on. Kyllähän tässä muutenkin kuvataan, että menestys ei tullut ihan vaan pelaamalla, vaan kyllä sitten kun auton rattiin siirryttiin alettiin tekemään myös fysiikkaa jne. Ei tuo menestys minun mielestäni tullut yhtään sattumalta tai helpolla, ainakin tämän leffa perustella erittäin uskottava tarina, vaikka toki ymmärrän hyvin myös negatiivisen vastaanoton, erilaisuus on usein pelottavaa.

Sen lisäksi että leffassa roolit toimivat varsin hyvin, aivan parasta tässä leffassa oli kuitenkin sen äänet. Salina oli tällä kertaa varsin pieni 7.1 sali, mutta siitäkin huolimatta nyt jo sai niin paljon vinkkiä siitä mitä tuleman pitää kun tämän leffan saa jonain päivänä kotiin, ja kyllä, tämä leffa aivan ehdottomasti on ostoslistalla monestakin syystä. Leffaan on kerätty aivan kaikkea mitä loistavassa demoleffassa usein on, on ukkosta, sadetta, nopeita autoja, yökerhomusiikkia, helikoptereita jne. Leffassa ei ammuta, mutta kaikkea muuta siitä löytyy, ja toivon nyt todella tämän leffan kohdalla, että kun se jonain päivänä kotiin saapuu, saisi se ihan oikeasti kunnon Atmos-raidan, jossa näitä kaikkia mhadollisuuksia on oikeasti käytetty hyväksi. Jotkut ovat tästä leffasta puhuneet parhaana kilpa-ajoleffana ikinä, eikä todellakaan ole kovinkaan paljon liioiteltua näin sanoa, siitäkin huolimatta, että itsellä Ford vs Ferrari on edelleen tukevasti kärkipaikalla.

Kun tähän kaikkeen lisätään vielä se että leffaankin oli löytänyt tiensä ihan kivasti porukkaa niin olihan tämä loistava ilta. Leffa priimaa, juoni priimaa, oli rakkautta, unelmia, pettymyksiä ja nimenomaan todella paljon erilaisia tunteita sisältänyt leffa loistavilla äänillä, paljon enempää ei voi vaatia. Ai niin, ja kaikki tämä saatiin vielä mahtumaan reiluun kahteen tuntiin, hurraa! Yksi todella iso miinus silti vielä loppuun, en edelleenkään jaksa katoa ikivanhaa televisiota leffateatterissa, tuo kuvasuhde asia nyt vaan oikeasti pitää saada kohdilleen ja kaikki leffat näkymään kokonaisella ruudulla!

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button