Blogit

Stay Close (Miniseries 2021)

Kuulin luotettavasta lähteestä, että Netflixin yksi katsotuimmista sarjoista olisi todellakin katsottava sarja. Kirjailija Harlan Cobenin mysteerinovelliin perustuva Stay Close on  Red Production Companyn toimesta tuotettu Netflix sarjaksi ja kyseessä on oikein mainio brittiläinen murhamysteeri mukavalla twistillä. Pääosissa mm. Rimakauhua ja Rakkautta-sarjasta tuttu James Nesbitt ja Eastenderin vakiokasvo Jo Joyner, mutta todellisessa pääosassa on lopulta loistava Cush Jumbo. Muitakin tuttuja brittejä nähdään pitkin sarjaa.

Harlan Coben's Stay Close (Miniseries 2021)

Mies yrittää tyrmäystippojen avulla saada baarista napattua pari teini-ikäistä tyttöä, mutta tytöt tajuavat kuvion ja pakenevat metsään. Tästä alkaa tapahtumaketju, jossa miestä ei enää löydetä, mutta uusia ruumita alkaa nousta esille ja rikospoliisi Michael Broomen on lähdettävä tutkimaan tapausta parinsa ja samalla entisen vaimonsa kanssa. Myös Viper's baarissa ei kaikki jauhot ole pussissa.

Sarja ei ollut pohjoismaiseen tapaan äärimmäisen synkkä, vaan melko tavallisen ja realistisen oloinen brittiläinen, jossa jopa aurinko paistaa välillä ja nähdään värejä. Silti ikävät tapahtumat ovat sitäkin karumpia ja tuovat hyvin kontrastia arkiselle ulkoasulle. Loppuratkaisu toi ihan uutta potkua sarjaan ja nosti sen keskinkertaisesta loistavaksi. Tämä saattaa olla ensimmäinen murhaaja thrilleri, jossa katsoja jopa kiittää murhaajaa.

Muuten arkisen, vaikkakin synkän sarjan realistisuutta hieman rikkoo murhaava friikkipariskunta, jotka ovat kuin toisesta maailmasta, samalla esittäen musikaalinumeroitaan. Toki pariskunta on erittäin viihdyttävä lisä. Hahmojen nimet ovat Barbie ja Ken.

Nebittin ja Jo Joynerin lisäksi sarjassa nähtiin muitakin tuttuja brittinaamoja kuten Richard Armitage (Hobittien Thorin), Stan-up koomikko Eddie Izzard ja Sarah Parish.

Stay Closen lisäksi Netflixin Harlan Coben Collection -kategoriaan kuuluvat myös sarjat Kadonneet, Sillä tiellään ja Viaton.

Stay Closea suosittelen kaikille brittiläisten ohjelmien ystäville, murhamysteereistä pitäville ja kaiken päälaelleen kääntävien lopputwistien faneille.

– Kai Kumpulainen 23.1.2022

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button