Blogit

The Super Mario Bros. Movie (2023)

The Super Mario Bros. Movie (Yhdysvallat)
Ohjaus: Aaron Horvath, Michael Jelenic
Pääosissa: Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black
Kesto: 92 min.
Ikäraja: K-7

Putkimiehet Brooklynista joutuvat pulaan. Se voisi olla tiivistys 6.4.2023 Suomen ensi-iltansa saaneesta elokuvasta The Super Mario Bros. Movie, joka perustuu Nintendon ehkä tunnetuimpiin pelihahmoihin.

The Super Mario Bros. Movie (2023)

Nimihenkilöt eli viiksekkäät veljekset Mario ja Luigi asuvat vanhempiensa luona New Yorkissa ja ovat juuri perustaneet oman LVI-alan yrityksen, kun Brooklynin kaupunginosaan iskee valtava vesivahinko. Onnettomuuden tiimellyksessä veljekset tempautuvat putkiston kautta toiseen maailmaa, jossa Mariolle on varattuna aktiivinen toimijan rooli ja Luigi puolestaan jää odottelemaan pelastamista.

Super Mario Bros. -pelit tulivat itsellenikin varsin tutuiksi omassa lapsuudessani. Eniten pelasin Super Mario Bros. 2 ja 3 -pelejä. Muistan varsin hyvin, kun kolmososa julkaistiin vuonna 1991 Nintendon 8-bittiselle konsolille.

Uuden Super Mario Bros. -elokuvan tarina on suoraviivainen kuin konsolipeleissä: pääpahis Bowser (Jack Black) uhkaa rauhaa rakastavia kansoja ja hyvisten on tehtävä yhteistyötä, jotta pahis saadaan kukistettua. Hyviksinä Marion (Chris Pratt) ja Luigin (Charlie Day) ohella toimivat prinsessa Peach (Anya Taylor-Joy) ja Donkey Kong (Seth Rogen).

Animaatioelokuvan on tuottanut yhdessä Nintendon kanssa Illumination-yhtiö, jonka aiempia leffoja ovat mm. Itse Ilkimys, Kätyrit, Sing ja Lemmikkien salainen elämä. Elokuvan tekninen laatu onkin erittäin hyvä ja hahmot ammattitaidolla toteutettu.

Kävin katsomassa elokuvan ensi-iltapäivänä poikani kanssa. Elokuva uppoaa varmasti ensi sijassa juuri tähän noin 10-vuotiaiden ikäluokkaan, jolle Super Mario Bros. elokuvan hahmot ovat ennestään tuttuja. Aikuisille ja mukana oleville lasten vanhemmille elokuva tarjoaa tuttuja hahmoja ja biisejä omasta nuoruudesta. Juonen osalta anti jää aika niukaksi.

Elokuvassa on jonkin verran pelottavia hahmoja sekä pelimaailmaan sijoittuvaa väkivaltaa, joten ihan perheen pienimmille elokuvaa en suosittele. Loppurymistely New Yorkissa tuo itselleni jostain syystä mieleen vuoden 2001 WTC-iskut, mikä ei ehkä ole toivottu mielleyhtymä tämän kaltaisessa koko perheen elokuvassa.

Lasten kanssa elokuviin aikovien kannattaa tutustua Media-avain-verkkopalveluun, joka arvioi lapsille ja nuorille suunnattuja mediasisältöjä kasvatuksen, myönteisten viestien ja medialukutaidon näkökulmasta.

Nintendon peleistä myös Tetris on saanut oman elokuvan. Apple TV+ -palvelusta löytyvä Tetris (2023) kertoo Neuvostoliitossa kehitetyn pelin historiaa dramatisoidulla otteella.

Lisätietoa elokuvasta:
IMDb / Elonet

The post The Super Mario Bros. Movie (2023) first appeared on Eilen elokuvissa.

Eilen elokuvissa

Eilen elokuvissa on vuodesta 2005 saakka toiminut blogi, jossa kirjoitan viimeksi näkemistäni elokuvista. Olen rehellinen elokuvanharrastaja, jolle kirjoittaminen avaa uuden oven seitsemänteen taiteeseen. - Henrik

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button