Blogit

Euphorian 2. kauden kohokohdat

Euphoria sai sydämemme ilmestyessään vuonna 2019, ja odotimme sen uutta tuotantokautta kuin kuuta nousevaa. Vihdoin koitti aika, kun uusi kausi alkoi pyörimään HBO:lla, ja jäimme välittömästi uudelleen koukkuun. Euphoria sisältää kaiken sen, mitä sarjalta voi toivoa: laadukkaat näyttelijät, dramaattiset juonenkäänteet, nerokas ohjaus ja ainutlaatuinen musiikki. Sarja on ilmiö ja aiheuttaa katsojissaan nimensä mukaisesti euforiaa.

Keskustelemme uudesta kaudesta syvällisemmin seuraavassa jaksossamme, mutta ennen sitä halusimme nostaa esille asiat, jotka tekivät uudesta kaudesta niin tavattoman herkullisen. Luvassa on spoilereita, joten älä pilaa katselukokemustasi lukemalla tätä tekstiä ennen sarjan katsomista.

Uudenvuoden jakso

Katsojien odotus palkitaan, sillä uusi kausi alkaa vauhdikkaasti. Sarjan henkilöt juhlivat uuden vuoden aloitusta, ja ensimmäinen jakso laittaa hahmojen elämät tapahtumillaan sille radalle, jota nuo hahmoraukat joutuvat ajamaan läpi kauden. Rue nähdään sotkeentumassa vahvempiin huumeisiin, Cassien ja Naten dramaattinen salasuhde alkaa ja Ashtrayn nähdään tappavan huumediileri, mikä johtaa kauden viimeisessä jaksossa traagisiin tapahtumiin. Ensimmäinen jakso on visuaalisesti näyttävä ja saa katsojat haukkomaan happea tapahtumillaan: jo ensimmäinen kohtaus, jossa käsitellään Fezin taustatarinaa, on hyvin vaikuttava ja graafinen. Uudenvuoden jakso laittaa kauden rullat pyörimään ja edustaa hyvin sitä tunnelmaa, mitä sarjan luoja Sam Levinson on halunnut tuoda esille. Ohjaaja on sanonut, että jos Euphorian ensimmäisen kauden tunnelma oli kotibileet kello 2 yöllä, niin tällä kaudella kello on 5 yöllä, ja kaikkien olisi pitänyt vain mennä kotiin nukkumaan.

Euphorian toinen kausi on kuvattu kokonaan filmille, ja jokaisen jakson tekeminen maksaa n. 11 miljoonaa dollaria.

Cassien matka kohti tuhoa

Tämän kauden tähtinäyttelijä on ollut epäilemättä Cassien hahmoa näyttelevä Sydney Sweeney, joka on ilmentänyt erinomaisesti Cassien roolihahmon henkistä romahdusta. Cassie, joka jäi mieliimme jo ensimmäisellä kaudella tullessaan seksualisoiduksi, hyväksikäytetyksi ja nöyryytetyksi muiden toimesta, ottaa tällä kaudella askeleen kohti omaa tuhoaan alkamalla salasuhteeseen parhaan ystävänsä Maddyn Nate-poikaystävän kanssa. Nate on manipuloivan narsistin ruumiillistuma, mutta hän ei saa Cassieta romahtamaan. Cassie romahtaa, koska on niin solmussa itsensä kanssa. Hän on joutunut asemaan, jossa kokee saavansa rakkautta ja huomiota vain seksillä ja vaarallisilla suhteilla, joten hän rikkoo suhteensa ystäviinsä ja menettää samalla viimeisetkin itsekunnioituksen rippeensä. Cassien ristiriitaista tarinaa on ollut mielenkiintoista seurata. Samalla kun häntä haluaisi ravistella, haluaisi häntä myös halata.

Cassie alkaa menettämään otetta itsestään toisella kaudella.

Fez ja Lexi

Fezin ja Lexin orastava suhde on ollut Euphoria-fanien huulilla sarjan ensimmäisestä jaksosta lähtien. Molemmat ovat olleet aikaisemmin enemmänkin sivuhenkilönä sarjassa, mutta kumpaankin hahmoon syvennytään tällä kaudella paremmin. Fez, sydämellinen huumediileri, ja Lexi, hiukan ylimielinen teatterinörtti, sopivat yhteen kuin nenä päähän sitten kun unohtaa sen faktan, että toinen on todennäköisesti matkalla vankilaan ja toinen huippuyliopistoon. Heidän suhteensa esittämisessä on myös jotain simppelin kaunista. He eivät lääpi toisiaan jatkuvasti toisin kuin muut hahmot, mutta heidän ihastuksensa välittyy ensimmäisestä jaksosta alkaen. Kauden päätösjakso jättää tilanteen auki Fezin ja Lexin suhteen, mutta puhun kaikkien puolesta, kun sanon toivovani sydämeni pohjasta, että nämä kaksi löytävät vielä toisensa.

Ps. Kutsummeko heitä Fexiksi vai Leziksi?

Ruen viimeinen niitti

Kauden draaman kaaren huippu sijoittuu 5. jaksoon, jossa Rue, joka on leikkinyt hengellään jo muutaman jakson ajan, ajautuu lopulliseen pohjanoteeraukseensa. Rue viettää kauden alkupuoliskon pihalla kuin lumiukko. Hän on ensimmäisessä jaksossa ajautunut kenenkään tietämättä vahvempien huumeiden pariin ja hieronut huumehimoissaan kauppoja Laurie-nimisen huumediilerin kanssa. Rue saa matkalaukullisen huumeita kotiin vietäväksi ja muille myytäväksi, mutta hups, päätyykin käyttämään ne luonnollisesti itse. Lopulta Ruen perhe ja ystävät saavat tietää Ruen repsahduksesta ja heittävät matkalaukun huumeet vessasta alas. Kohtaus, jossa Rue käy läpi kaikki ne tunteet, mitä toisten tietäminen hänen touhuistaan saa aikaiseksi, on äärimmäisen vaikuttava. Zendaya kuvaa voimakkaasti Ruen häpeää, itsesääliä, järkytystä ja vihaa, ja ansaitsee pelkästään tämän jakson perusteella palkintoja roolistaan. Koko 5. jakso on yhtä katsojalle penkin reunalla istumista, kun Rue riitelee lähimmäistensä kanssa, paljastaa Cassien ja Naten salasuhteen, juoksee karkuun poliisia ja lopulta päätyy syvälle suohon suonensisäisten huumeiden maailmaan.

Jos ensimmäisellä kaudella romantisoitiin huumeita, niin tällä kaudella romantiikka on pysynyt kaukana.

Calin tarina

Cal, Naten isä, sai myös äänensä kuuluviin kaudella. Vaikka saammekin ensimmäisellä kaudella tietää, että Cal on oksettava salakuvaaja, ei häntä kohtaan voi olla tuntematta sääliä, kun hänen tarinansa aukeaa katsojille. Cal on toksisen maskuliinisuuden kirkkain uhri ja jakaa eteenpäin tätä traumaansa pojalleen Natelle, toiselle ristiriitaiselle hahmolle. Saamme tietää Calin historiasta; kuinka hän oli rakastunut parhaaseen ystäväänsä, ja kuinka hän päätyi kuitenkin naimisiin lukioaikaisen tyttöystävänsä kanssa, sillä ei voinut tulla ulos kaapista. Jaksossa 4 Cal sanoo ”fuck it” ja tulee perheelleen ulos kaapista (samalla kun virtsaa heidän kotinsa lattialle ikään kuin symbolina siitä, että aikoo pian kusta heidän niskaansa). Cal sanoo suorat sanat välittämättä perheensä tunteista, ja sen katsomisessa on jotain äärimmäisen vapauttavaa. Nukkekoti, täydellinen amerikkalainen perhe, luhistuu hetkessä. Calin romahdus on myös eräänlainen kamelin selän katkeaminen, jota katsojat ovat odottaneet koko sarjan ajan. Vähän niin kuin olisi pidättänyt henkeä koko sarjan ajan, ja lopulta pystyy taas hengittämään.

Calia näyttelee Eric Dane, jota fanitimme jo Greyn anatomian aikoina.

Näiden viiden asian ja miljoonan muiden juttujen takia rakastimme Euphorian toista kautta, emmekä malta odottaa kolmatta kautta saapuvaksi. Ensi jaksossa käsittelemme sarjaa vielä tarkemmin ja käymme läpi myös muutamia asioita, mitkä jäivät harmittamaan.

Kuvat: IMDB

Alkuperäinen artikkeli

Leffaperunat

Kahden siskoksen välistä rentoa jutustelua elokuvista ja tv-sarjoista.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button