Uutiset

Bob Chapek sai lähtöpassit Disneyltä

Remmiin palaa eläkkeeltä 15 vuotta Disneyä aikaisemmin vetänyt Bob Iger

Disney on antanut potkut toimitusjohtaja Bob Chapekille. Yhtiön johtoon palaa Bob Iger, jonka 40 vuoden Disney-urasta 15 vuotta kului mediayhtiön johdossa ennen kuin Bob Chapek aloitti vuonna 2020.

Uutinen on merkittävä, sillä Iger oli alunperin suositellut Chapekia yhtiön johtoon. Nyt alle parin vuoden jälkeen Disneyn kulut ovat nousseet merkittävästi ja tämä on huolestuttanut tietenkin sijoittajia. Pelkästään tänä vuonna Disneyn osakkeen arvo on laskenut 41 prosenttiyksikköä.

Chapekin on myös huhuttu suututtaneen usean työntekijän ottaessaan liian myöhään vasta painostuksen jälkeen kantaa Floridan Don’t Say Gay-lakia vastaan.

Kritiikkiä Chapek on saanut osakseen myös antaessaan potkut Peter Ricelle, joka toimi Disneyn televisioviitheen johtajana ja toimialan kunnioitettuna ammattilaisena. Tätä potkua ajateltiin Chapekin siirtona varmistaa paikkansa toimitusjohtajana, sillä Rice olisi voinut olla hyvänä kilpailijana toimitusjohtajan paikalle. Disneyn hallituksen puheenjohtaja Susan Arnold vakuutti hallituksen luottamusta Chapekiin virallisella lausunnolla, että “Bobilla ja hänen johtoryhmällään on hallituksen täysi luottamus takanaan.”

Tätä luottamusta pyrittiin pönkittämään kolmen vuoden toimitusjohtajan jatkosopimuksella, mutta vain viisi kuukautta tämän jälkeen Bob Igerin on kerrottu viime sunnuntaista alkaen jatkavan seuraavat kaksi vuotta mediayhtiön toimitusjohtajan Chapekin saatua äkilliset potkut.

Kahden vuoden aikana Igerin on tarkoitus luoda yhtiölle kasvustrategia sekä etsiä itselleen seuraaja kahden vuoden määräajan päättymiseen mennessä yhteistyössä hallituksen kanssa.

Hallituksen puheenjohtaja Susan Arnold kiittää Chapekia tiedotteessa pitkästä urasta Disneyllä ja sanoo tämän vieneen yhtiön läpi pandemian aiheuttamista haasteista. Hän kertoo hallituksen päättäneen, että Iger on ”ainutlaatuisessa asemassa” johtamaan yhtiötä nyt meneillään olevassa vaiheessa, kun koko ala on murroksessa.

Lähteet: Variety, HS

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button