Uutiset

HOUSE OF THE DRAGON alkaa 22.8

Odotettu HBO Maxin Game of Thrones spin-off esiosa sarja House of the Dragon saa ensi-iltansa maanantaina 22. elokuuta HBO Max -suoratoistopalvelussa. Sarja sijoittuu aikaan 200 vuotta ennen suosikkisarja Game of Thronesin tapahtumia. Targaryenin suvun tarinan kertova sarja perustuu George R.R. Martinin Fire & Blood -kirjaan.

House of the Dragonin pääosissa nähdään Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel ja Rhys Ifans. Sarjassa näyttelevät myös Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes ja Savannah Steyn.

Sarjan luoja ja vastaava tuottaja: George R.R. Martin

Sarjan luoja, showrunner, vastaava tuottaja ja käsikirjoittaja: Ryan Condal

Sarjan showrunner, vastaava tuottaja ja ohjaaja: Miguel Sapochnik

Vastaava tuottaja ja käsikirjoittaja: Sara Hess

Vastaava tuottaja: Jocelyn Diaz

Vastaava tuottaja: Vince Gerardis

Vastaava tuottaja: Ron Schmidt

Ohjaaja: Clare Kilner

Ohjaaja: Geeta V. Patel

Ohjaaja ja vastaava tuottaja: Greg Yaitanes

Hahmokuvaukset:

Paddy Considine näyttelee kuningas Viserys Targaryenia, joka on vanhan kuninkaan Jaehaerys Targaryenin seuraaja. Hän on lämminsydäminen, ystävällinen ja kunnollinen mies, joka haluaa jatkaa isoisänsä jalanjäljissä. Mutta hyvistä miehistä ei välttämättä tule suuria kuninkaita.

Matt Smith näyttelee prinssi Daemon Targaryenia, joka on kuningas Viseryksen nuorempi veli ja valtaistuimen perijä. Daemon on verraton soturi ja lohikäärmeratsastaja, jonka suonissa virtaa todellinen lohikäärmeveri. Sanotaan kuitenkin, että kun Targaryenin sukuun syntyy uusi jäsen, jumalat heittävät kolikkoa…

Olivia Cooke näyttelee Alicent Hightoweria, joka on kuninkaan Kouran, Otto Hightowerin tytär ja koko Seitsemän kuningaskunnan kaunein nainen. Hänet on kasvatettu Punalinnassa kuninkaan lähipiirissä, ja hänellä on hallussaan sekä hovikelpoinen viehätysvoima että tarkka poliittinen pelisilmä.

Emma D’Arcy näyttelee prinsessa Rhaenyra Targaryenia, joka on kuninkaan esikoinen, taitava lohikäärmeratsastaja ja puhdasveristä valyrialaista sukua. Voisi ajatella, että Rhaenyra sai syntyessään kaiken. Hän ei kuitenkaan syntynyt mieheksi…

Steve Toussaint näyttelee lordi Corlys Velaryonia, joka tunnetaan myös nimellä Merikäärme. Velaryonin lordi on vanhaa valyrialaista sukua ja Westerosin historian maineikkain merenkävijä. Lordi Corlys hallitsee maailman mahtavinta laivastoa sekä rikkauksia, joiden rinnalla jopa Lannisterin suku kalpenee.

Eve Best näyttelee Rhaenys Targaryenia, joka on lohikäärmeratsastaja ja lordi Corlys Velaryonin vaimo. “Kuningatar, jota ei koskaan ollut” ohitettiin perimysjärjestyksessä – uuden kuninkaan nimennyt Suuri Neuvosto suosi Rhaenysin serkkua Viserystä vain siksi, että tämä sattui olemaan mies.

Fabien Frankel näyttelee Ser Criston Colea, Blackhavenin lordin voudin aatelitonta, dornelaista alkuperää olevaa poikaa. Colella ei ole maata eikä arvonimiä; hänellä on vain kunniansa ja yliluonnollinen kyky käsitellä miekkaa.

Sonoya Mizuno näyttelee Mysariaa, joka saapui Westerosiin tyhjin käsin ja joka on myyty useammin kuin hän voi muistaa. Tämä kaikki olisi voinut nitistää hänet, mutta sen sijaan hänestä tuli kruununperijän, prinssi Daemon Targaryenin luotetuin – ja odottamattomin – liittolainen.

Rhys Ifans näyttelee Otto Hightoweria, kuninkaan neuvonantajaa eli Kouraa, joka palvelee uskollisesti sekä kuningasta että tämän hallitsemaa valtakuntaa. Hänen näkemyksensä mukaan valtakunnan suurin uhka on kuninkaan veli Daemon sekä tämän asema valtaistuimen perijänä.

Muut näyttelijät aakkosjärjestyksessä:

Milly Alcock näyttelee prinsessa Rhaenyra Targaryenia nuorena.

Bethany Antonia näyttelee Baela Targaryenia, Laena Velaryonin esikoistytärtä, joka ratsastaa Moondancer-nimisellä nuorella lohikäärmeellä.

Phoebe Campbell näyttelee Rhaena Targaryenia, lady Laenan toista tytärtä ja Baelan sisarta.

Emily Carey näyttelee Alicent Hightoweria nuorena.

Harry Collett näyttelee Jacaerys Velaryonia, Rhaenyra Targaryenin vanhinta poikaa.

Ryan Corr näyttelee Ser Harwin ‘Breakbones’ Strongia, jonka kerrotaan olevan Seitsemän kuningaskunnan voimakkain mies. Ser Harwin on kuninkaan oikeudellisen neuvonantajan Lyonel Strongin vanhin poika ja Harrenhallin perijä.

Tom Glynn-Carney näyttelee Aegon Targaryenia, kuningas Viseryksen esikoispoikaa.

Jefferson Hall näyttelee Tyland Lannisteria, viekasta ja laskelmoivaa poliitikkoa, joka on lordi Jason Lannisterin kaksoisveli.

Jefferson Hall näyttelee lordi Jason Lannisteria, Casterlynkallion lordia ja Ser Tyland Lannisterin kaksoisveljeä.

David Horovitch näyttelee suurmestari Mellosia, joka on kuningas Viseryksen luotettu neuvonantaja ja järjen ääni.

Wil Johnson näyttelee Ser Vaemond Velaryonia, Coryls Velaryonin pikkuveljeä ja Velaryonin laivaston komentajaa.

John Macmillan näyttelee Ser Laenor Velaryonia, Corlys Velaryonin ja Rhaenys Targaryenin poikaa.

Graham McTavish näyttelee Ser Harrold Westerlingiä, joka on palvellut kuninkaankaartissa aina kuningas Jaehaerysin ajoista asti. Hän on ritarillisuuden ja kunniallisuuden perikuva.

Ewan Mitchell näyttelee Aemond Targaryenia, Viseryksen toista poikaa, joka on Daemonin veljenpoika ja Rhaenyran velipuoli.

Theo Nate näyttelee Ser Laenor Velaryonia, Corlys Velaryonin ja Rhaenys Targaryenin poikaa.

Matthew Needham näyttelee Larys Strongia, kuninkaan oikeudellisen neuvonantajan Lyonel Strongin nuorempaa poikaa, jonka isä on tuonut oikeuden eteen.

Bill Paterson näyttelee lordi Lyman Beesburya, joka on Hunajalehdon lordi ja kuningas Viseryksen taloudellinen neuvonantaja.

Phia Saban näyttelee Helaena Targaryenia, Viseryksen toista tytärtä, joka on Aegonin ja Aemondin sisar ja Rhaenyran sisarpuoli.

Gavin Spokes näyttelee lordi Lyonel Strongia, joka on kuninkaan oikeudellinen neuvonantaja ja Harrenhallin lordi.

Savannah Steyn näyttelee lady Laena Velayronia, joka on Corlys Velaryonin ja Rhaenys Targaryenin tytär

 

Lähde: HBO Max

Leffahullu

Leffahullu kanavilta löydät mm. Elokuva ja sarja arvosteluja, haastatteluja, unboksauksia, kokoelman esittelyä, leffan ostelua, traileri reagointia ja muuta leffa ja sarja sisältöä. https://open.spotify.com/show/0FGo5fuuJyDdL60Y6pmy0l

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button