HaastattelutUutiset

LeffaMedian PWE pääsi haastattelemaan Pinocchio-elokuvan säveltäjää Alan Silvestriä ja lauluntekijä Glen Ballardia

Robert Zemeckisin ohjaama Pinocchio sai ensi-iltansa Disney+ palvelussa 8. syyskuuta

LeffaMedian PWE pääsi haastattelemaan Robert Zemeckisin ohjaaman Pinocchion ikonista elokuvasäveltäjää Alan Silvestriä ja kuuluisaa lauluntekijää Glen Ballardia.
Alan Silvestri
Glen Ballard
Glen Ballard
Silvestrin säveltämiin elokuvamusiikkeihin lukeutuvat muun muassa:
  1. Paluu tulevaisuuteen trilogia
  2. Predator
  3. Forrest Gump
  4. The Avengers / Infinity War / End Game
  5. Cast Away
  6. Cosmos: A Spacetime Odyssey
  7. Kuolema pukee häntä
  8. Captain America
  9. Contact
  10. Abyss

Leffamedialla oli mahdollisuus jututtaa Alan Silvestriä zoomin välityksellä 7. syyskuuta 15 minuutin roundtable-juttutuokiossa, joten mukana oli myös muitakin toimittajia. Haastateltavana mukana myös ikoninen Glen Ballard, jonka valtava vaikutus musiikkimaailmaan on tunnettu jo 80-luvulta tähän päivään asti – on tehnyt sadoille lauluille sanoituksia ja musiikkia. Esim.

Lisätietoa: Alan Silvestri
Pinocchio
Näyttelijöitä ja animaatiota yhdistävä versio tarinasta, jossa puunukke lähtee huimalle seikkailulle muuttuakseen oikeaksi pojaksi. Hänen lisäkseen tarinassa esiintyvät muun muassa Gepetto-puuseppä, joka rakentaa Pinocchion ja kohtelee tätä kuin oikeaa poikaansa. Mukana on myös Samu Sirkka, joka toimii Pinocchion oppaana ja omanatuntona, Sininen haltiatar, Rehti Repo, Sofia-lokki ja Ajuri. Oscar®-palkitun Robert Zemeckisin ohjaama elokuvan pääosissa nähdään Tom Hanks, Benjamin Evan Ainsworth, Cynthia Erivo, Joseph Gordon-Levitt, Keegan-Michael Key, Lorraine Bracco ja Luke Evans. 

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button