Uutiset

Ensi-illassa tällä viikolla vko 13

Elokuvateattereissa ympäri maan

movie-poster-413315

MORBIUS

Yksi Marvelin vastustamattomammista ja ristiriitaisimmista hahmoista nähdään valkokankaalla, kun Oscar®-voittaja Jared Leto muuntautuu arvoitukselliseksi antisankariksi, Michael Morbiukseksi. Harvinaiseen verisairauteen vakavasti sairastunut tohtori Morbius haluaa pelastaa muut samalta kohtalolta ja ottaa epätoivoisen riskin. Aluksi uhkapeli vaikuttaa kannattaneen, kunnes selviää, että parannuskeino on mahdollisesti ollut pahempi kuin itse sairaus. Katso virallinen traileri tästä.

 

Ensi-ilta:   01.04.2022

Ikäraja:   16

Pituus:   1 tunti ja 45 minuuttia

Ohjaus:   Daniel Espinosa

Käsikirjoitus:   Matt Sazama & Burk Sharpless

Näyttelijät:   Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal, Tyrese Gibson

Genret:   Jännitys, Toiminta

Levittäjä:   SF Studios

 

movie-poster-413266

SONIC THE MOVIE 2 

Asetuttuaan aloilleen Green Hillsin pikkukaupunkiin Sonic haluaa todistaa, että hänessä on ainesta oikeaksi sankariksi. Hän joutuu todelliseen koetukseen kun Dr. Robotnik (Jim Carrey) tekee paluun. Robotnikilla on mukanaan uusi aisapari, tappelupukari Knuckles, ja kiikarissa mystinen smaragdi, joka kätkee sisäänsä tuhoavan voiman. Sonic löytää apurikseen uuden ystävän, etevän Tailsin. Yhdessä he lähtevät etsimään smaragdia ennen kuin se päätyy vääriin käsiin.

SONIC THE MOVIE 2:a tähdittävät Jim Carrey ja James Marsden. Sonicille äänensä lainaa Ben Schwartz (mm. Puisto-osasto), Tailsille hahmon äänenä peleissäkin esiintynyt Colleen O’Shaughnessey ja Knucklesille itse Idris Elba. Katso virallinen traileri tästä.

Ensi-ilta:   01.04.2022

Ikäraja:   7

Pituus:   2 tuntia ja 2 minuuttia

Ohjaus:   Jeff Fowler

Käsikirjoitus:   Pat Casey & Josh Miller ja John Whittington

Näyttelijät:   James Marsden, Ben Schwartz, Tika Sumpter, Natasha Rothwell, Adam Pally, Shemar Moore, Colleen O\’Shaughnessey sekä Idris Elba ja Jim Carrey Suomenkielisen dubbauksen rooleissa: Sonic: Markus Niemi Robotnik: Antti Timonen Maddie: Netta Laurenne Tom: Juha Varis Wade: Verneri Lilja Tails: Amy Burgess Knuckles: Tuukka Haapaniemi Dialogiohjaus: Mikko Laiho Studio: Iyuno-SDI Group

Genret:   Seikkailu

Levittäjä:   Finnkino

 

movie-poster-413307ETSIVÄTOIMISTO HENKKA & KIVIMUTKA

Henkka Virtanen löytää koulumatkallaan todisteen mahdollisesta rikoksesta. Ystävänsä J.K. Kivimutkan kanssa pojat päättävät selvittää mitä oikein on tapahtunut, sillä nämä rikosasiathan kuuluvat poikien perustaman etsivätoimiston tehtäviin. Kun selviää, että alueen postilaatikot ovat yön aikana kadonneet, on etsivätoimistolla selvitettävänään jo kaksi rikosta. Alkaa hauska ja jännittävä seikkailu, jossa pojat joutuvat kohtaamaan myös omat pelkonsa. Katso traileri tästä.

 

Ensi-ilta:   01.04.2022

Ikäraja:   7

Pituus:   1 tunti ja 37 minuuttia

Ohjaus:   Väinö Weckström, Jarkko Felin

Käsikirjoitus:   Väinö Weckström, Jarkko Felin

Näyttelijät:   Mikael Ehn, Veetu Hietanen, Sira Junno

Genret:   Koko Perheen, Seikkailu

Levittäjä:   Future Film

 

movie-poster-413275

ODOTUS

Rohkean draamaelokuvan keskiössä on ajattomat teemat rakkaudesta, rehellisyydestä ja onnellisuuden kaipuusta. Kolmekymppinen Elli (Kallén) asuu idyllisessä ja eristäytyneessä saaristossa aviomiehensä Mikon (Hirviniemi) kanssa. Ellin elämä järkkyy, kun hänen nuoruudenrakkautensa, Mikon vanha opiskelukaveri Olavi (Alén) saapuu vierailulle Ranskasta. Sisäinen pakko ajaa Ellin kyseenalaistamaan elämänsä valintoja ja etsimään rohkeutta olla itselleen rehellinen.

Idyllisissä saaristolaismaisemissa kuvatun rakkauselokuvan ovat käsikirjoittaneet pääosaa esittävä Inka Kallén ja Aku Louhimies. Tarinan innoittajana ovat toimineet Juhani Ahon tekstit. Muissa rooleissa nähdään Andrei Alén, Aku Hirviniemi ja Adeliina Arajuuri. Katso traileri tästä.

Ensi-ilta:   01.04.2022

Ikäraja:   16

Pituus:   1 tunti ja 37 minuuttia

Ohjaus:   Aku Louhimies

Käsikirjoitus:   Inka Kallén, Aku Louhimies

Näyttelijät:   Inka Kallén, Aku Hirviniemi, Andrei Alén, Adeliina Arajuuri

Genret:   Draama

Levittäjä:   Aurora Studios

 

movie-poster-413311

COW

Tämän vuoden DocPoint-festivaalin puheenaihe on elokuva lypsylehmän todellisuudesta, visualisointi sen tekemästä työstä. Kun Oscar-palkittu ohjaaja Andrea Arnold (Humiseva harjuAmerican Honey) suuntaa kameransa lehmään, saamme intiimejä ja koskettavia väläyksiä eläimen arjesta, mutta myös yhteiskunnastamme ja vallitsevasta ideologiasta.

“Andrea Arnold on yksi Euroopan merkittävimmistä nykyohjaajista. Nyt hän halusi näyttää muun olennon kuin ihmisen tietoisuuden” – Harri Römpötti / HS – Katso traileri tästä.

 

Ensi-ilta:   01.04.2022

Ikäraja:   12

Pituus:   1 tunti ja 34 minuuttia

Ohjaus:   Andrea Arnold

Käsikirjoitus:   –

Näyttelijät:   –

Genret:   Dokumentti

Levittäjä:   Elokuvateatteri Orion (Elke ry)

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button