Blogit

SPESIAALI: Leffahankintojen esittelyä 24.4.2022

Vaikka hankin elokuvia fyysisessä muodossa tasaiseen tahtiin hyllyjen täytöksi, niin harvemmin tulee täällä blogissa niitä esiteltyä, enempi tuolla facebookin asiaan vihkiytyneissä ryhmissä. Nyt kumminkin huomasin, että elokuvia oli tullut hommattua tavanomaista enemmän lyhyen ajan sisällä ja vielä kolmessa eri formaatissa, niin ajattelin, että en rupea täyttämään  fb:n sivustoja niillä, vaan esittelen koko köntän tässä ja nyt. Budʹ laska!

SPESIAALI: Leffahankintojen esittelyä 24.4.2022

Aluksi lähdetään liikkeelle 90-luvun klassikoilla. Roland Emmerichin Täydellinen Sotilas toi kaksi aikansa toimintasuuruutta samaan elokuvaan, ja onkin oma suosikkini Emmerich-leffoista. Myös Dick Tracy kuuluu lapsuuteni suosikkeihin ja vaikka täysin ehyestä tapauksesta ei ole kyse, niin sen pariin on mukava palata aina tietyin väliajoin. On se niin persoonallinen tapaus ajalta, jolloin sarjiselokuvia julkaistiin harvakseltaan. Se jopa tuntuu siltä, kuin sarjakuva hyppäisi eloon.

Will Smithin Hollywood-kohu ei oikeastaan saanut minua jättämään kaverin elokuvia katsomasta, vaan päinvastoin, oikeastaan kiinnostuin kaverista enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Vaikka olen nämä kaksi aikoinaan nähnyt, niin molemmat edustavat mielestäni sitä parempaa Smithiä ja tuli tarve nähdä ne uudelleen. Enemy of the staten arvioinkin tänne aiemmin:
https://kaitsunleffablogi.blogspot.com/2022/04/enemy-of-state-valtion-vihollinen-1998.html

Ei ole salaisuus, että en ole kovinkaan suuri kauhuleffojen kuluttaja nykyään ja katson oikeastaan vain ne tärkeimmät tapaukset yleissivistyksen kannalta, mutta toki olen nähnyt kaikki klassikot nuorempana. Siksi nämäkin remaket olivat jääneet minulta aikoinaan näkemättä. Toinen kiinnostaa sen synkemmän nykyaikaisen tyylin takia ja toinen siksi, että pääsen näkemään miksi fanit siitä eivät pitäneet (ja löydänkö minä siitä jotain positiivista, koska en ole sarjan suurin fani)

Katselin juuri aiemmin Parasiten ja siitä muistin miten mainio leffa saman ohjaajan Snowpiercer on, joten ajattelin hankkia sen  tällaisena Steelbook-versiona, kun eteen sattui. Ghostbusters – Afterlife oli myös pakkohankinta vanhalle GB-fanille. Arvio löytyy täältä:
https://kaitsunleffablogi.blogspot.com/2022/03/ghostbusters-afterlife-2021.html 

Kuten aiemmin mainitsin, en ole kova kauhun suurkuluttaja. Siksi en ollut lapsuuden jälkeen aikuisiällä nähnyt alkuperäistä Poltergeistiä, mutta koska sattumalta huomasin, että ohjaajana toimii Tobe Hooper ja tuottajana Steven Spielberg, oli tämä pakko hankinta katsottavaksi ja hyllyyn. Päättymätön tarina on huikea satu komeilla tehosteilla ja nyt jos koskaan oli aika päivittää se vihdoinkin blu-rayksi.

Tarantinon uusimman katsoin aiemmin netfliksistä ja se oli sen verta viihdyttävä pläjäys, että se oli hankittava myös hyllyyn, muiden Tarantinojen jatkoksi. Bruce Williksen sairaus taas herätti minussa tunteita ja tuli tarve hankkia pikkuhiljaa kaikki parhaimmat Willis-leffat hyllyyn. Armageddon vielä puuttui, joten sekin oli saatava, vaikka en ole koskaan pitänyt sitä Willis-leffana pelkästään, vaan se on kaikkien näyttelijöiden summa. Buscemi on tarinassa ihan yhtä tärkeä hahmo, kuin Willis jne…
Toinen Willis leffa jonka hankin juuri on mainio Looper. Siitä en tosin ottanut kuvaa.

Loganista minulta löytyi jo parikin versiota ja toinenkin steelbook, mutta koska kyseessä on huippupätkä ja Wolverinen paras elokuva, niin olihan se 4k steelbook saatava keräilijän hyllyyn. Mukana komea hologrammi magneetti, minkä saa kanteen kiinni, tai vaikka jääkaappiin, jos rajkeet riittää. Venomia en ollut nähnyt, mutta koska edellinenkin osa löytyy 4k Steelbookina, ja tämäkin näytti hyvännäköiseltä julkaisulta, niin ajattelin senkin napata samassa formaatissa jonon jatkoksi. 

Lisää 90-luvun suosikkeja. Toinen nostalgisista syistä ja toinen, koska se on vieläkin huippuleffa. Oli aika päivittää molemmat blu-rayksi. Spawn sarjakuvalehti oli suosikkini 90-luvulla ja omistankin jokaisen suomessa julkaistun lehden. Siksi oli aikanaan upeaa nähdä liveaction versio aiheesta. Kyseessä on vähän samanlainen tapaus, kuin saman ajan Mortal Kombat. Molemmissa oli aikanaan huikeat uudenaikaiset tehosteet ja kova meininki ja molempia aika on syönyt yhtä paljon, kovalla kädellä, mutta molemmilla on yhtä suuri nostalgia-arvo ja guilty pleasure-status.

Rakastan kahta ensimmäistä The Crow-leffaa. Molemmat ovat vaikuttaneet identiteettiin nuorena jne… Myös kolmas osa on vielä viihdyttävä tapaus. Nyt sain vihdoinkin blu-ray trilogian kasaan. Kiitos siitä Jusa Kyntäjälle, jolta sain ensimmäisen osan Nordic blu-raynä vihdoinkin hyllyyni. Ai, että…

Ensimmäinen Robocop on mielestäni mestariteos, joka paranee kuin viini. Hyllystä löytyi jo dvd-boksi ja suomi-bluray, mutta, koska eteeni ilmestyi mahdollisuus steelbook-blurayhin, oli se heti hankittava. No aikaa ei kulunut, kuin hetki, kun Arrow ilmoitti julkaisevansa elokuvan vihdoinkin 4k uhd:na. Massiivinen boksi oli saatava, ja hankittava leffa vielä kerran. Mukana olikin julistetta, kirjaa, korttia yms. 4KOO!

Uusi 4k boksi

Blu-ray steelbook.

Koska kaikki MCU-leffat löytyvät hyllystä steelbookina, niin oli loogista hankkia myös uusi, mainio Spider-man sinne jatkoksi. Boksi olikin oikein näyttävä. Matrix fanina ennakkotilasin uuden Matrix-leffan jo viime vuoden puolella. Kun näin elokuvan ennakkoon, petyin pahan päiväisesti, mutta ennakkotilausta levystä ei voinut purkaa vielä silloin. Yhtenä päivänä leffa sitten tippui laatikkoon ja ajattelin, että olkoon. Annetaan sille vielä uusi mahdollisuus. Alla katkera arvio edelliskerrasta:
https://kaitsunleffablogi.blogspot.com/2021/12/matrix-resurrections-2021.html

Kuten aiemmin mainitsin, on Mortal Kombat erittäin nostalginen tapaus minulle, ja diggailin tästä uudestakin elokuvasta kaikkine virheineenkin yllättävän paljon. Siksi oli loogista, että hankin siitäkin 4k steelbookin hyllyn koristeeksi. Komea rautaboksi olikin. Alla arvio:
https://kaitsunleffablogi.blogspot.com/2021/05/mortal-kombat-2021.html

Galaxy of Terror on mielestäni paras Cormanin teos ja kun huomasin sen uudelleen julkaisusta, varasin leffan jo viime vuoden puolella. Olihan se komea paketti ja mukana on mm. kääntökansi ja juliste. Alla arvio:
https://kaitsunleffablogi.blogspot.com/2021/11/galaxy-of-terror-1981.html

Pidän paljon Risto Jarvan elokuvasta Jäniksen vuosi. Sen lisäksi olen pieni Christopher Lambert-fani. Siksi olin aikanaan yllättynyt, että Ranskassa on tehty oma versio Paasilinnan kirjasta ja Lambert esittää Vatasta. onhan se pakko nähdä, vaikka sitten DVD:ltä, jos ei muuten. Pidin nuorena Ghost Dog leffasta paljon. Löysin sen sattumalta Anttilan Top ten-osastolta vhs:nä tietämättä mikä leffa on kyseessä. Nyt oli aika verestää vanhoja muistoja ja hankkia leffa itselle. DVD oli helpoin tapa löytää leffa nopeasti. Jarmusch on vekkuli ohjaaja.

Sitten mennään enempi leffamemorabilian osastolle. Zack Snyderin Justice Leaguen-elokuvan  Batmobile on yksi suosikki Batmobileja viimeaikoina, joten sellainen oli saatava hyllyn päälle koristeeksi. Se on komea yhdistelmä Nolanin Tumbleria ja 1989 Batmobilea, joka on toinen suosikkini.

Masters of the Universe on noussut jälleen pinnalle uusien sarjojen ja ukkojen johdolla, joten ensimmäinen lapsuuteni suosikkisarja on tietysti lähellä sydäntä. Siksi oli pakko hankkia pari uutta Skeletoria hyllyn päälle, josta vaan toisen raaskin avata. On ne komeita.

Tässä tämä tällä kertaa. Jos nämä leffahankintojen esittelyt kiinnostaa enemmänkin, niin jätä kommentti.

– Kai Kumpulainen 24.4.2022

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button