Uutiset

Elokuvasäätiö tukee leffatoimialaa 6,7 miljoonalla eurolla

Maaliskuussa 182 päätöstä, joista 79 on myönteisiä. Tuotantotukea sai 14 elokuvaa.

 “Tehtävänämme on tukea ja edistää suomalaista elokuva-alaa. Myönnämme tukea elokuvien ammattimaiseen tuotantoon sekä niiden esittämiseen ja levittämiseen erilaisissa kanavissa. Vastaamme keskeisesti myös suomalaisen elokuvan kulttuuriviennistä ja jaamme tukea kansainvälisen toimintaan.”

– Elokuvasäätiö, ses.fi – 

Elokuvasäätiö on itsenäinen säätiö, joka jakaa vuosittain tukea tapahtumiin, laitehankintoihin, kunnostukseen, toiminnan pyörittämiseen, elokuvatuotannon eri vaiheisiin, markkinointilevitykseen ja moneen muuhun osa-alueeseen, jotta suomalaiset voivat nauttia jatkossakin laadukkaasta kotimaisesta elokuvasta.

Tällä kierroksella elokuvatuotannollista tukea haettiin 12,5 miljoonan edestä ja tukea myönnettiin vajaalle viidennelle hakemuksista yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. Tukien piiriin kuuluu dokumenttielokuvia, lasten ja nuorten elokuvia, animaatiosarja sekä pienempiä vähemmistötuotantona tuotettavaa fiktiota.

Lisätietoa: Elokuvasäätiö

Suomen elokuvasäätiö on perustettu vuonna 1969. Se on itsenäinen säätiö, joka kuuluu opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuripolitiikan toimialan ohjaukseen. Säätiön tukitoimintaa ohjaavat valtionavustuslakilaki valtion rahoituksesta elokuvakulttuurin edistämiseen ja EU-komission hyväksymä notifikaatio valtion elokuvatukiohjelmasta.

Säätiö saa varansa Veikkauksen voittovaroista elokuvataiteen edistämiseen osoitetusta määrärahasta.

Lähde: ses.fi 

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button