Blogit

Titans (Season 3)

Titansien kolmas kausi lyö kovat kortit pöytään, kun se tuo liveaction maailmaan klassisen Kuolema kulkee suvussa-juonikuvion, eli “Robinin kuoleman, Jokerin toimesta”. Tuo kuviohan on tuttu jo 80-luvun sarjakuvista, jolloin lukijat saivat äänestää jääkö Robin henkiin vai päättääkö Jokerin sorkkarauta hänen päivänsä. 2000-luvulla tarinaa jatkettiin niin, että Robin päätyy Lazarus-altaaseen ja herää henkiin antisankarina nimeltä Redhood. Odotin siis todella kovasti näkeväni tämän kaiken liveaction versiona vihdoinkin. Vielä kun huhuiltiin, että pahiksena juonii itse Scarecrow oli mainion kauden materiaalit kasassa, vaan kuinka lopulta kävi…

Titans (Season 3)

Kausi alkaa siis siitä, että Batman, eli Bruce Wayne on matkoilla Gothamin ulkopuolella, kun Jokeri aiheuttaa pahennusta vanhassa huvipuistossa. Uusi Robin, eli Jason Todd kuulee poliisiradiosta tämän ja lähtee soolona keikalle, vaikka Bruce kieltää pojua. Jokeri onkin järjestänyt pahanlaisen ansan ja pieksee Robinin sorkkaraudalla kuoliaaksi.

*Tästä eteenpäin tekstissä saattaa ilmetä pieniä spoilereita*

Vaikka Jokeri jää kiinni ja palaa Arkhamin mielisairaalaan ei Batman katso tapahtumia hyvällä, vaan käy tappamassa Jokerin samalla sorkkaraulalla. Tästä mielenhäiriöstä järkyttyneenä vanha Bruce päättää jättää Batmanin hommat ja luovuttaa manttelin eteenpäin entiselle Robinille Dick Graysonille, joka nykyään toimii Titansien johtajana, Nightwingina. Olkoon hän “parempi Batman”. Hetkeä myöhemmin Gothamin rikollisuuden ottaa haltuun uusi nimi, mystinen Redhood. Redhood alkaa johtamaan kaikkea rikollisuutta Gothamissa, joten Dick Grayson käy kyselemässä vinkkejä Arkhamin vankilassa Tohtori Jonathan Cranelta, entiseltä Scarecrowlta. Cannabis sätkiä vastaan Crane antaa vihjeitä, kuka Redhoodin takana voisi toimia…

Kausi alkaa mahtavasti. Tapahtumat sijoittuvat Gothamiin, mikä kiinnostaa eniten tällaista Batman-fania. Itse Batman/Bruce Wayne (Iain Glen) on kuvattu mielenkiintoisesti uudelta kantilta. Mies on tunteeton sosiopaatti, joka vaihtaa tarvittaessa kuolleen Robinin tilalle uuden, mahdollisimman nopeasti ja hautaa vanhan pikaisesti ja tehokkaasti. Silti hän on romuna tapahtuneesta, tekee virheitä ja lopulta sortuu tappamaan Jokerin. Harmi, että mitä pidemmälle sarjassa mennään, sitä vähemmän tähän asiaan paneudutaan. Iain Glen on kyllä hyvä näyttelijä.

Scarecrow (Vincent Kartheiser) on kuvattu aivan uudesta kuvakulmasta. Mies on hieman pyöreäkasvoinen parrakas hamppuveikko, joka cannabista vastaan jakaa tietoja sellistään käsin, kuin Hannibal Lecter konsanaan. Hän ei valitettavasti pääse käyttämään ikonista naamariaan koko kauden aikana, mutta ainakin sarjakuvista tuttua sirppi-ketju asetta vähän heilutellaan.

Redhood on sarjakuvissa mainio hahmo, mutta aivan täysin en osta tätä miniversiota hahmosta. Jostain syystä muutenkin Curran Walters on ärsyttävän näköinen kaveri. Vähän samaa kaliiberia kuin Arrow sarjan Roy Harper (Colton Haynes). Tämä on siis vain henkilökohtainen ärsytys. Redhoodilla on kyllä hetkensä.

Aiemmista kausista valitin, mm. että synkkyys, kiroilu ja raakuus ei tunnu tarpeeksi aikuismaiselta, vaikka sellaista haetaan. Tässäkin kaudessa nuo elementit eivät pääse tarpeeksi uskottaviksi, mutta niitä onkin vähennetty ja sarja muistuttaa nyt enempi DC:n Arrowversen sarjoja. Sarja on selkeästi nuorille aikuisille suunnattu, enempi kuin tällaisille vanhoilla jarruille. Toinen asia mistä valitin oli se, että fantasia- ja scifielementit eivät istu muuten niin realistiseen “poliisi”sarjaan ja tuntuvat vieläkin hieman irrallisilta, tosin ei niin pahasti kuin aiemmin. Lähinnä hahmot joilla näitä kykyjä on, ovat sarjassa melko sivujuonessa, eivätkä liity pääjuoneen juuri ollenkaan. Jos kaiken yliluonnollisen olisi ottanut kaudesta pois, olisi sen pääjuonen voinut kertoa silti melko kokonaisvaltaisesti. Sarjakuvissa nämä elementit toimivat yhteen paljon paremmin, mielestäni. Kolmas valituksen aihe oli ollut halvannäköiset tietokonetehosteet. Tälläkään kertaa ei CGI pysty vakuuttamaan, vaan se näyttää lähinnä päälleliimatulta piirrosefektiltä.

Jos näistä kaikikista asioista pääsee yli, tai on jo tottunut niihin, tarjoaa sarja oikein mainioita hetkiä varsinkin sarjisten faneille. Sarja tuntuukin juuri siltä, että 2000-luvun DC-sarjakuvat ovat heränneet henkiin, mikä on oikein mainiota.

Hardcorefaneille sarja taas tarjoaa mm. sellaisia lokaatioita kuin Themyscira (Wonderwomanin saari) ja Afterlife, mikä on nannaa.

Sarjassa nähdään paljon DC:n hahmoja, kuten Hawk & Dove, Donna Troy (Wonder girl), Beastboy, Raven, Starfire, Blackfire, Barbara Gordon, Superboy, Tim Drake ja Krypto superkoira. Harmi, että osa näistä hahmoista on mukana vain sen takia, että he kuuluvat Titaaneihin, eikä heille keksitä mitään juonenkannalta merkittävää tekemistä. Titansien toimiminen ryhmänä on kyllä mukavaa nähtävää. Tällä kertaa he ovat yhtenäinen, kaupunkia suojeleva tiimi.

Vaikka kausi tekee monia asioita paremmin kuin aiemmilla kausilla, tekee se myös joitain asioita hieman huonommin. Päällimmäisenä ongelmana tulee mieleen se, että nyt hahmoille luodaan mahdollisuus palata kuolleista.  Se jos mikä vie jännitystä mennessään, jos kuka vaan voi palata kuolleista tarvittaessa. Yksi hahmoista tosin saa surmansa sarjassa ja luultavasti lopullisesti, joten tämä kohtaus tuntui samalla järkyttävältä ja merkitykselliseltä. Loppukohtauksessa mennään henkiin herättämisessä jo mielestäni aivan yli, jolloin kaikilla tapahtumilla ennen tätä ei tunnu olevan mitään merkitystä. Myös Lazarus pittiä käytetään aivan uudella tavalla, joka on hieman kyseenalaista.

*Mahdolliset spoilerit loppuvat tähän*

Vaikka listasin ylle kaikkea, mikä mielestäni häiritsi kaudessa, ei se tarkoita että olisi huonosta kaudesta kyse. Nautin kaudesta oikein paljon, varsinkin alkupuolella ja tarjosi se DC-fanille kaikkea kivaa bongattavaa. Tällä kertaa Gotham ja sen hahmot tarjosivat myös Batman-fanille paljon kaikkea mielenkiintoista. Tiivistämisellä ja turhien sivujuonien poistamisella olisi siitä saanut oikein tiiviin ja loistavan paketin. 13 jakson sijasta 8 olisi riittänyt. Suosittelen sitä silti, jos olet katsonut aiemmat kaudet, tai olet muuten DC:n/supersankareiden ystävä. Sarja menee sinne parempiin DC-sarjoihin mielestäni. Ainiin, musiikit sarjassa ovat mainioita.

– Kai Kumpulainen 28.2.2022

aiempien kausien arviot löytyvät täältä:

https://kaitsunleffablogi.blogspot.com/2020/01/titans-season-02-2020.html
https://kaitsunleffablogi.blogspot.com/2020/01/titans-season-01.html

Behind the scenes: Tiukka maskeeraus

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button