Blogit

Blade Runner: Black Lotus (tv series 2021)

Olin kuullut tulevasta Blade Runner-sarjasta huhuja, mutta yllätyin kun se tuli näinkin nopeasti vastaan HBO Maxilla. Kovana Blade Runner-fanina olin tietenkin innoissani, vaikka sarja paljastui nopeasti tietokone animaatioksi. Olihan se katsottava heti pois. Sarjan on tuottanut [adult swim] ja se on Japanilais-amerikkalaista tuotantoa.

Blade Runner: Black Lotus (tv series 2021)

Elle niminen nuori nainen herää rekan takaosasta muistinsa menettäneenä. Hän lähtee vaeltelemaan pitkin kaupungin katuja, mukanaan ainoastaan erikoinen hitech-härpäke, jonka käyttötarkoitusta hän ei tiedä. Pian hän saa peräänsä jengin pahat mielessään. Elle pistää jengiläisiä yhtäkkiä pataan tietämättään kyvyistään. Hän alkaa selvittämään henkilöllisyyttään ja laitteen käyttötarkoitusta…

Sarjan maailma perustuu Blade runnerin maailmaan vuonna 2032, mutta kaupunki ja sen väki on identtinen alkuperäisen elokuvan kanssa. Sarja mukaileekin mainiosti ekan leffan pimeitä ja sateisia, neonvalojen täyttämiä katuja. Kaupunki näyttääkin erittäin tyylikkäältä. Mukana nähdään Blade Runnerin maailmasta tuttuja hahmoja. 

Ainut mihin olisin kaivannut parannusta on hahmojen animointi. Hahmot näyttävät siltä kuin olisivat tietokonepelin demovideosta vuodelta 2007. Asiaan tottuu kyllä nopeasti, mutta laatu hämmästyttää nykypäivänä. 

Sarjassa on myös toimintaa enemmän kuin elokuvissa. Ukkoa pistetään miekalla pinoon kuin heinää. Onhan kyseessä japanilainen tuotanto, joten tietynlainen animekuvasto on loogista.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat Blade Runner 2022: Black Outin ja Blade Runner 2036: Nexus Dawnin välille. Molemmat löytyvät Blade Runner 2049 elokuvan fyysisiltä julkaisuilta.

Tunnusmusiikkina toimiva Alessia Caran “Feel You Now” on kyllä tyylikäs kappale, mutta tuntuu omasta mielestä liian “modernilta” pop-kappaleelta Blade Runnerin maailmaa, muiden musiikeiden mukaillessa alkuperäisen elokuvan synamaailmaa (Ehkä Vangelis ei ole tarpeeksi hip tämä hetken nuorisolle). Musiikeista vastaakin Michael Hodges, joka on tuottanut Hans Zimmerin soundtrackin Blade Runner 2049:n.

Sarja on tyylikäs ja synkkä lisä Blade Runnerin maailmaan ja siksi suositeltavaa kaikille Blade Runnerin ja cyberpunkin ystäville.

– Kai Kumpulainen 6.1.2022

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button