Blogit

The Terminal (2004)

The Terminal (2004)

En ole ollut koskaan mikään kova Tom Hanks-fani, mutta nyt löytyi sattumalta elokuva, joka muutti käsityksen ukkelista. Tämän on varmasti monet leffafanit nähneet, mutta minulta elokuva on jäänyt aikanaan kokonaan näkemättä. Elokuvan lopputekstien aikana olin ihmeissäni, että kyseessä oli niinkin tunnetun ohjaajan, kuin Steven Spielbergin nimi. Tämä elokuva on ilmestynyt 2004, eli vuonna jolloin tällaiset hyvänmielen draamakomediat eivät juurikaan kiinnostaneet allekirjoittanutta.

Nyt vuosikymmeniä myöhemmin tämä kevyt ja mukaansatempaavan hauska elokuva toimi viikonloppuiltaan kuin tuhat volttia. Vaikkakin tarina on epäuskottava, se tarjoaa sitäkin sympaattisempaa ja sydämellistä tarinankerrontaa. Tom Hanks on roolissaan pidettävä tapaus ja miehen terminaalissa tapaavat tukijoukot ovat hyvinkin sympaattinen ja hauska porukka. Elokuva on hyvin epä-spielbergmäinen, eikä sitä siksi tunnistaisikaan, jos ei tietäisi.

Tom Hanksin hahmon touhujen seuraaminen on todella hauskaa puuhaa ja ainoastaan loppuhuipennus oli mielestäni hieman lattea, mutta silti tarpeeksi tyydyttävä. Vaikka elokuva tuntuu täysin fantasialta, perustuu se tositapahtumiin “Iranista kotoisin ollut Mehran Karimi Nasseri eli vuosia Charles de Gaullen lentoasemalla”. Muissa rooleissa nähdään Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci, Chi McBride, Diego Luna, Barry Shabaka Henley ja Kumar Pallana.

Katso sinäkin tämä hyvänmielen pläjäys, jos sinullekkin on sattumalta käynyt kuten minulle ja olet missannut tämän aikanaan. Täytyypä antaa Hanksille mahdollisuuksia tulevaisuudessakin.

Elokuva kertoo miehestä, joka jää 9kk jumiin New Yorkin lentokentälle. Hän ei voi astua maihin, eikä myöskään palata kotimaahansa, koska siellä on puhjennut sotatila.

– Kai Kumpulainen 20.10.2021

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button