Blogit

Batman: The Animated Series (1992) Top 5 jaksot

 
Vuonna 1992 Batman: The Animated Series oli paras lauantaiaamujen piirretty. Se oli synkkä, jännittävä, se sisälsi aikuisille suunnattua draamaa ja juonikuvioita ja kaiken lisäksi siinä oli hieno tunnelma. kulmikas Art deco-piirrostyyli ei ollut kaikkien mieleen, mutta omasta mielestäni se oli komeaa ja toi mieleen 1940-luvun piirroselokuvat. Sarja oli kaikista definiivisin Batman sarja, joka yhdisti Burtonin synkät elokuvat, aikansa Batman sarjakuvat ja kaiken muun mikä kuului Batmanin historiaan. Sarjan tunnusmusiikkina kuultiin mukaelma Danny Elfmanin legendaarisesta Batman teemasta.

Sarjalle tehtiin myös animaatioelokuva Mask of the phantasm, joka esitettiin elokuvateattereissa. Elokuva menee helposti kaikkien Batman elokuvien kärkeen, vaikka onkin animaatioelokuva. Sarja myös toi uusia hahmoja kuten Harely Quinn ja Renee Montoya, jotka jäivät ikuisesti Batmanin historiaan. Nyt esittelen sarjan viisi parasta jaksoa. Tehtävä ei ollut helppo, mutta näillä mennään. Jaksot ovat niitä aikuisempaan makuun olevia tarinoita. 

Batman: The Animated Series top 5 jaksot

1. “Heart of Ice”

Jakso otti hahmon joka aiemmin oli esitetty pöhkönä ja campyna, tyypin joka ampuu jäädytys aseella ja muutti hahmosta traagisen tapauksen. Sydäntäsärkevässä tarinassa tiedemies Mr.Freeze kiroaa sielunsa yrittäessään säilyttää rakkaansa kuolettavalta sairaudelta keinolla millä hyvänsä. Tämän tarinan jälkeen lukuisat kirjailijat ja taiteilijat ottivat vaikutteita tästä traagisesta hahmosta.

2. “Almost Got ‘Im”

Jokeri, Two-Face, Poison Ivy, The Penguin ja Killer Croc kerääntyvät pokeripöydän ympärille kertomaan hurjia tarinoita siitä miten kohtasivat kauhistuttavan Batmanin ja melkein jäivät kiinni rikoksesta. Jakso leikittelee hahmojen mielikuvituksella ja mielenvikaisuudella näyttäen tarinat hahmojen vinkkelistä.

3. “Mad Love

Muunnelma Timmin ja Dinin samannimisestä Eisner-palkitusta sarjakuvasta “Mad Love” sukeltaa Harley Quinnin alkuperätarinaan ja hänen myrkylliseen ja toimintahäiriöiseen suhteeseensa “Clown Prince of Crimeen”. Se on traagista, mutta erittäin hauskaa, ja se on toinen hieno esitys Arleen Sorkinille, joka tekee fantastista työtä erottaakseen Harleen Quinzelin ja hänen alter-egonsa. Jaksoa on useita kertoja kerrottu uudelleen myöhemmissä tarinoissa ja elokuvissa.

4. “Two-face”

Timm ja muu tiimi onnistuivat saamaan molempien elokuvamaailmojen parhaat puolet, luomallee Two-Facelle. Kuten Aaron Eckhart The Dark Knight -elokuvassa, heidän Harvey Dentinsä on traaginen murhenäytelmä joka muistuttaa Batmanin epäonnistumisesta pelastaa omia ystäviään vääjäämättömältä kohtalolta. Kuten taas Tommy Lee Jones elokuvassa Batman Forever, heidän kaksinaamalla ovat myös pakkomielle numeron kaksi ympärille. Sarjakuvamaisen pahuuden ja todellisen maailman paatoksen yhdistelmä tekee Two-Faceista yhden sarjan mielenkiintoisimmista roistoista Jokerin jälkeen. Harvey Dent on alunperin Bruce Waynen ystävä ja siksi muistuttaa Brucea hänen epäonnistumisestaan läpi koko sarjan ajan.

5. “THE MAN WHO KILLED BATMAN”

”Mies, joka tappoi Batmanin” sisältää hyvin vähän Batmania itseään, mutta onnistuu silti olemaan yksi sarjan parhaista jaksoista. Batmanin kuolemaa ympäröivä mysteeri on täynnä uskomattomatonta kirjoitusta, hauskoja vitsejä, kaunista animaatiota ja upeaa tarinankerrontaa. Lisäksi jakson Jokeria on matkittu myöhemmissä ohjelmissa ja tarinoissa siitä lähtien. Huippuluokan kirjoitus Paul Diniltä.

Top 5 listaa oli älyttömän vaikea tehdä, koska jaksoja on yli 100 ja taso on huikean korkealla kokoajan. Top5 listalle olisi ehkä voinut valita myös sellaisia jaksoja kuten “OVER THE EDGE”, “ROBIN'S RECKONING PART I & II”, BEWARE THE GRAY GHOST, “THE LAUGHING FISH” ja “HARLEY AND IVY”, mutta valitsin nyt nämä. Suosittelen katsomaan sarjaa, jos Batman kiinnostaa yhtään, mutta et ole jostain syystä vielä tätä nähnyt.

– Kai Kumpulainen 15.8.2021

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button