Blogit

Tappaja Netflix

Perjantai-ilta ja vihdoin taas kunnolla aikaa leffoille. Vuosi alkaa taas jo olemaan pitkällä, mutta onneksi katsottavaa riittää. Katsottavasta puheen ollen käydäämpä tuota asiaa tähän alkuun hieman läpi. Lähdetään liikkeelle striimauspalveluista. Tuo Netflix oli tosiaan pitkään tauolla, lähinnä protestina hinnan vuoksi. Ei siis itsessään se, että hinta olisi niin korkea, vaan enemmänkin se mikä on ärsyttänyt ja ärsyttää kyllä edelleenkin, on se, että hyvästä kuvanlaadusta ja äänistä pitää maksaa tupla hinta, vaikka kaikki, jotka ostavat halvimman pläänin saavat aivan saman katalogin leffoja katsottavakseen. Eikä siis siinä mitään, hyvä hinnoittelumalli varmasti tämäkin, mutta se mikä tässä eniten on ärsyttänyt on se, että yksikään muu palvelu ei näin ole toiminut. Eli samalla rahalla on kaikki saaneet samat leffat ja haluamansa laadun katsoi leffoja sitten kännykältä tai miljoonan euron kotiteatterissa. No, mutta kun tuo DNA:n oheistarjous liittymän kanssa oli suht edullinen, niin tämän kanssa on nyt eletty. Mutta olen kyllä ollut edelleen ihan tyytyväinen Netflixin tarjotaan, sieltä kyllä yleensä aina aika helpolla löytää jotain katsottavaa ja yleensä vielä varsin laadukkaita pätkiä on tullut katsottua. Eli Netflix saa jatkaa.

Sen lisäksi huoneessa on kyllä ollut muutama muukin palvelu aktiivisena, mutta siihen on nyt tulossa muutos. Huoneesta siis löytyy tällä hetkellä aktiivisena HBO-Max, Sky Showtime, ja Disney+. HBO-Maxista otin ikuisen -50% alennuksella olevan tilauksen kun palvelu lanseerattiin Suomessa. Sitä olen nyt siitä lähtien maksanut viisi euroa kuukaudessa, mutta leffoja valitettavasti ei ole tullut katsottua juuri yhtään. Lähes joka ikinen kerta kun leffoja menen katsomaan, olen tarjonnan käynyt läpi, mutta kun jostain syystä tuon palvelun algoritmi tunkee jatkuvasti vain vanhoja leffoja, ei ole koskaan jaksanut niin syvälle mennä, että olisi oikeasti jotain löytänyt. En tiedä onko vika minussa vai palvelussa, mutta tämä saa kyllä nyt loppua. Aikaisemmin laskin, että jos nyt edes sen yhden prime-leffan kuukaudessa katsoo (alussahan luvattiin kaikki uutuudet teatterista kolmen viikon päästä kotiin) niin sillä palvelu tulee halvemmaksi kuin vuokrata Itunesista, mutta eipä niitäkään leffoja ole tullut tai ainakaan tullut katsottua. Uusi vuoden tilaus näyttäisi olevan alle kuuden euron luokkaa, eli eipä tuosta tarjouksesta paljon apua ole jos haluaa palvelun uudelleen jossain vaiheessa avata, mutta nyt menee kiinni.

Toinen täysin turha vastaavanlainen tilaus on ollut Sky Showtime, jonka samoin otin silloin kuin palvelu alkoi, hinta siitä lähtien ollut päälle kolmen euron luokkaa. Jep, ei paljon, mutta edelleenkään käsittääkseni tuosta palvelusta ei 5.1 ääntä parempaa ulos tule, joten katsottuja leffoja koko aikana on tasan NOLLA! Sieltä varmasti löytyisi ihan hyviä leffoja ja hinta ei päätä huimaa, mutta come on nyt, 2023 eikä vieläkään äänenlaatu Atmosta. Tämä saa mennä!

Kolmas auki oleva palvelu on sitten Disney+. Disneyn kanssa on hieman samaa ongelmaa kuin HBO:n, eli vaikka joka kerta käyn selaamassa palvelun läpi, niin uutta katsottavaa ei oikein tahdo löytyvän tai ainakaan minulle algoritmit ei toimi. Uusia leffoja tulee ruudulle todella nihkeästi, enkä oikein osaa niitä etsiä. Se missä Disney+ loistaa onkin sitten mielenkiintoiset sarjat, eli niitä tulee jonkin verran katsottua. Sarjoja tulee kuitenkin aloitettua aika korkealla kynnyksellä, kun tietää että niitä tulee sitten katsottua monta tuntia kerralla jos jää johonkin kiinni. Disneylle etenkin iso plussa korisdokkareista, joita etenkin on tullut katsottua tosi paljon. Disney plussa kuvan ja äänenlaatu on erittäin hyvää, eli sikäli leffoja täältä kyllä mielellään katsoisi enemmänkin. Disney kyllä saa edelleen pysyä valikoimissa.

Mutta siitä päästäänkin sitten sujuvasti siihen viimeiseen lähteeseen, eli fyysiseen mediaan ja ennen kaikkea 4K-maailmaan. Niitä levyjä alkaa hyllyssä olla jo aika kasa, ja kaiken lisäksi todella paljon katsomatta jääneitä, joten sitäkin verkkoa on aika alkaa purkamaan. Lisäksi kun hyllyssä on todella valtava määrä aivan sairaan hyviä leffoja, jotka on ehdottomasti katsottava uudelleen Trinnovin kanssa, niin katsottava ei varmasti lopu kesken. Lisäksi kun nuo kaikki leffat löytyvät Kodista, joka toimii tällä hetkellä varsin hyvin, niin katsominen on helppoa kuin striimien katsominen ja äänen ja kuvanlaatu parasta mahdollista. Ja mitä tulee sitten siihen levyjen riittävyyteen, niin voi ilokseni todeta, että olen löytänyt vihdoin paikan, josta jatkossa tulen uudet levyni ostamaan. Nimittäin päädyin juttuun Suomalaisen nettikaupan nimeltä Future Movie Shop kanssa, joka sikäli on itselle ollut hieman tuttu, että tiedän kyseisen firman myyneen levyjä jo pitkään Ebayssä. Tämä on siis sellainen firma joka usein on pompannut ruudulle kun Ebaystä on leffoja etsinyt, ja ajatus on vaan ollut että hmm. Suomalainen kauppa Ebayssä, niitä ei nimittäin montaa ole näkynyt. Sovin joku aika sitten yhteistyöstä toisen Suomalaisen nettikaupan kanssa, mutta tuossa diilissä on ollut vain yksi ongelma, en ole yksinkertaisesti löytänyt siltä mitään ostettavaa. Itse ostan etenkin uutena käytännössä vain 4k-levyjä ja tuolla valikoimassa niitä ei hirveästi ole ollut, eikä ainakaan mitään mikä olisi kiinnostanut ja itsellä ei ole vielä ollut. Kupan sivuilla olen käynyt lähes päivittäin, joten sikäli kyllä tosi harmi.

Future Movie Shopin tarjonta on kuitenkin jotain aivan toista luokkaa. Ja se mikä itse asiassa johti koko tähän yhteistyöhön oli se, kun tilasin jokin aikaa sitten Ruotsista kasan levyjä, joukossa mm. melkein kaikki Game of Thronesit. Kaksi kuitenkin jäi uupumaan ja niitä en ole mistään hyvällä hinnalla löytänyt. Listalla on ollut myös muutama muu uutuus leffa, kuten Mission Impossible, Oppenheimer ja ennen kaikkea Gran Turismo. Näiden ennakkotilauksia olen kyttäillyt harva se päivä, mutta olin todella yllättynyt, kun käytännössä yhtä vaille jokainen levy, jota tällä hetkellä olen etsinyt, löytyi yhdestä ja samasta paikasta, eli tuolta Future Movie Shopista. Ja kun juttua jatkettiin, niin pari päivää ja löytyi muuten se viimeinenkin, joka siis tulossa vasta myöhemmin. Lähdin siis kuitenkin kyselemään, että kiinnostaisiko heitä jonkinlainen yhteistyö, sillä heidän valikoima näyttää niin hyvältä, että miksi ostella sieltä täältä jos yhdestä paikasta saa hyvällä hinnalla kaiken. Nyt on sitten yhteistyöstä sovittu, ja aivan sairaan nopealla aikataululla lähti myös ensimmäinen tilaus liikkeelle ja kasa uusia leffoja on odotettavissa postiin jo heti maanantaina. Näin nopeaa toimintaa en ole vielä missään muussa liikkeessä tavannut. Ei siis tarvitse enää pahemmin miettiä mistä leffafriikin leffat jatkossa tulee, vaikka ostelen toki edelleen myös käytettyjä ja poistoja ym. mistä ikinä löytyy. Joka tapauksessa tulette huomaamaan myös paljon muuta asiaan liittyvää, eli esimerkiksi arvostelut uutuusleffoista tulee jatkossa löytymään Leffafriikin blogista nopeammin kuin koskaan ennen, myös siis fyysisen median osalta.

Mutta koska Oppenheimer ja Gran Turismo ovat vielä matkalla, ja Mission Impossiblekin saa vielä odottaa sunnuntaihin asti kun sitä katsotaan isommalla porukalla, niin sitä ennen mennään taas Netflixillä. Perjantain leffaksi löytyikin nopeasti leffa nimeltä Tappaja, joka olikin sitten varsin hyvä sellainen. Leffassa seurataan hyvin perinteistä tarinaa, jossa palkkamurhaajan keikka epäonnistuu, ostaja kostaa tappajan perheelle ja siitä tietysti seuraa ajojahti, jossa on vain yksi päämäärä, tappaa kaikki jotka asiaan liittyvät. Aavistus ehkä sellaista John Wick-mäisyyttä, mutta ei missään tapauksessa samalla kaavalla, vaan paljon fiksummin ja siistimmin. Siinä missä John Wick tappaa kaiken mikä liikkuun, Tappaja tappaa vain hyvin rauhallisesti ja suunnitelmallisesti, samalla selittäen katsojalle jatkuvasti toimintaansa. Leffa on tyylikäs ja rauhallisuudessaan varsin kivaa katsottavaa. Pääosassa Michael Fassbender on erittäin hyvä ja antaa kuvan tappajasta, joka todellakin tietää mitä tekee, siitäkin huolimatta, että roolia tai toimintatapaa ei niin hirveästi leffassa avata.

Äänien puolesta leffassa ei hirveästi ole, mutta huomaa, että ääniä on kyllä ajateltu. Mielenkiintoisia yksityiskohtia on etenkin se, kun kuva vaihtuu henkilön sisäisestä kuvasta ulkoiseen, ja kuinka hienosti ääni korostaa tuota tilannetta. Tappamisella ei pröystäillä ja se kuuluu myös äänistä. Äänet ovat rauhalliset ja hyvin suunnitellut, leffaa hyvin ohjaavat ja tukevat. Se mikä tekee tästä leffasta erittäin hyvä on yllättävä loppu. Sitä en tietenkään paljasta, mutta ainakin itseni se yllätti poikkeuksellisuudellaan positiivisesti. Voin kyllä tätä leffaa hyvin suositella, vaikka ei se nyt silti ehkä ihan mikään top-listan leffa ole.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button