Blogit

Black Widow (2021)

Päätin laajentaa Leffahullu brändiä myös blogin puolelle, sillä why not? 

Ensimmäisenä arviossa uunituore Marvel Studion Black Widow elokuva, jota jo käsittelin Leffahullu podcastin puolella, mutta laitetaan nyt mietteitä tännekin ja tehdään tästä se päivitetty versio, sillä katsoin elokuvan nyt toistamiseen, koska Disney+ Premier Accessin kautta sen voi n. 22€ hintaan katsoa niin monta kertaa kuin haluaa. 
Koska podcast jakso tästä elokuvasta on spoilereita täynnä, niin tässä blogissa mietteitä vähemmillä spoilereilla. Jotta myös ne jotka eivät elokuvaa ole nähnyt voivat lukea mietteeni siitä.  
Black Widow on Marvel Studion 24. elokuva ja vihdoin siis Natasha Romanoff sai oman soolo elokuvan. Black Widown roolissa nähdään nyt jo yhdeksättä kertaa Scarlett Johansson, joka vetääkin roolin kuin vettä vain, koska sen verran tuttu se hänelle jo on. Hän on edelleen roolissa hyvä, mutta ei tee siinä mitään uutta. 
Elokuvan parhaat roolisuoritukset ovat kuitenkin David Harbourilla, joka näyttelee Alexei Shostakovia eli Red Guardiania, joka on Venäjän vastine Captain Americalle. Sen lisäksi Florence Pughin näyttelemä Yelena Belovana on virkistävä tuulahdus, tähän Black Widow mytologiaan. Harbour näyttelee hyvin tällaista itserakasta ja ylimielistä Neuvosto agenttia, joka on myös supersotilas ja samalla hän on elokuvan comedic sidekick, joka heittää kokoajan vitsiä, vitsin perään. Joidenkin mielestä elokuvassa oli liikaa huumoria ja ymmärrän tämän täysin, mutta se nyt vaan on Marvelin tapa tehdä näitä elokuvia ja pidin Harbourista tässä todella paljon, silti vähän enemmän vakavuutta olisi ehkä voinut olla. Pugh puolestaan on hyvä Yelena Belovana, joka on kasvanut Red Roomissa, jossa hänestä koulutettiin ammattitappaja/agentti, aivan kuten Natashastakin. 

Sen lisäksi elokuvassa nähdään Rachel Weiszin näyttelemä Melina Vostokoff, joka on vanhemman polven Widow. Leffassa nähdään myös Ray Winstone, William Hurt, O-T Fagbenle, sekä Olga Kurylenko. Ohjaajana puolestaan toimii Cate Shortland. 
Elokuvan pääpahis on siis Red Room järjestö, aivan kuten Black Widow soolo elokuvan pahiksena kuuluukin olla, sekä Taskmaster, joka tekee töitä tälle järjestölle. Taskmaster on hieno ja mielenkiintoinen pahis ja tuttu sarjakuvien sivuilta. Hän osaa matkia kaikkien näkemiensä hahmojen taistelu taitoja ja erikois liikkeitä ja pystyy hyödyntämään näitä taisteluissa, muita vastaan. Hänellä myös on muiden hahmojen aseita, kuten vaikka Hawkeyen jousipyssy tai Kapteeni Amerikan tyylinen kilpi. 
Tosin elokuvassa hahmo jää hieman vähälle käytölle ja häntä olisi voitu pohjustaa paremmin, silti toivon että häntä nähtäisiin jatkossa lisää. Toisaalta hän sopisi hyvin johonkin tulevaan sarjaan, jossa hahmoa saataisiin samalla syvennettyä. 

Elokuva sijoittuu Captain America: Civil War ja Avengers: Infinity War elokuvien väliin, sekä kertoo myös Natashan nuoruudesta ja koittaa tasapainotella niiden välissä. Itse olisin halunnut nähdä elokuvan Natashan Red Room ajoista, mutta sellaista ei nyt saatu, joten minkäs teet. Elokuva tuo liudan tuttuja hahmoja sarjakuvien sivuilta ja odotan innolla näkeväni heitä lisää tulevissa Marvel projekteissa, sillä sen verran hyvin ne toimi. 

Elokuva on ihan hyvä agentti seikkailu ja siinä on sitä kaksois agentti meininkiä, mutta elokuva kuitenkin sortuu melko paljon supersankari touhuksi, mikä ei ole yllätys, mutta se olisi voinut jäädä vähemmälle. Toki tässä kohtaa Black Widow oli jo Avenger, sekä entinen S.H.I.E.L.D agentti, joten supersankari touhu ei sinänsä yllätä. Elokuva ottaa myös selvästi mallia Bond, Bourne ja Mission Impossible leffoista, sekä muista vakooja jännäreistä. 
Vaikka elokuva ei mielestäni olekaan paras MCU leffa, niin ei se missään nimessä ole huono. Ja onnistuu olemaan hyvä Black Widow elokuva, joka onnistuu päättämään hahmon tarinan ja syventää sitä hienosti. 
Arvosanaksi annan 8/10 ja suosittelen ehdottomasti jos pitää Marvel leffoista ja varsinkin MCU leffoista. Toinen katselu kerta ei muuta arvosanaa, vaan elokuva toimii yhtä hyvin kuin ekallakin kerralla ja muutama asia mikä epähuomiossa jäi näkemättä ekalla kerralla tuli nyt huomattua. 

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

Leffahullu

Leffahullu kanavilta löydät mm. Elokuva ja sarja arvosteluja, haastatteluja, unboksauksia, kokoelman esittelyä, leffan ostelua, traileri reagointia ja muuta leffa ja sarja sisältöä. https://open.spotify.com/show/0FGo5fuuJyDdL60Y6pmy0l

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button