Blogit

Justice League Vs Teen Titans (2016)

Hyvä Ystäväni tuli kyläilemään päivänä muutamana ja tuli puhetta, että voisin näyttää uusimman hankkimani DC-animaatio leffan, koska niistä on ollut puhetta ja ne ovat yleensä aika hyviä. Oli myös puhetta siitä, miten kiinnostava sarja DC:n Titans on, ainakin faneille, joten valinta oli selvä ja päätimme katsoa vuoden 2016 Justice League Vs Teen Titans. Elokuva on osa DC animaatio universumia ja siinä kuullaan ääninäyttelijänä mm. Jon Bernthalia, joka tunnetaan paremmin Punisherina.

Justice League Vs Teen Titans (2016)

Vuosia aiemmin Demoni Trigon sai tyttären nimeltä Raven. Vauva ajautui ihmisten pariin ja kasvoi teini-ikäiseksi tietämättä isästään mitään. Kun Ravenille paljastui mystisiä voimia päätyi hän lopulta supersankarien hylkiöryhmään mm. Teini Titaaneihin, joihin kuului Robin, Cybor, Starfire, Petopoika ja Blue Beetle. Kun Demoni Trigon päätti käyttää tytärtään porttina ihmisten maailmaan, tarvitsi teini titaanit Justice Leaguen apua selviytyäkseen äärimmäiseltä uhalta…

Vaikka kansikuva ja elokuvan alku ehkä johtavat harhaan, niin ei tämä ole Justice league elokuva, vaan enimmäkseen Teen titans. Välillä tuntuukin, että JL on mukana vain myynnin varmistamiseksi, kun Teen Titansit eivät olleet vielä tuohon aikaan kovinkaan tuttu porukka ja tarvittiin aasinsiltaa ja ponnahduslautaa tietämättömille ihmiselle. Nykyään porukalla on jo liveaction sarja ja parodiallinen piirrosohjelma teen titans go! mm.

Leffa alkaa sillä, että Justice League taistelee ikonisimpia vastustajiaan vastaan, mutta tämä kohtaus tuntuu vain pelkältä fanserviceltä, eikä liity itse tarinaan kovinkaan vahvasti. Elokuvan pääpahiksena nähdään eeppinen Trigon, ja hetken voikin luulla, että tarina kertoo Trigonin ja Justice Leaguen yhteenotosta.  Elokuvan nimi on hieman harhaanjohtava, ja tavallaan tässä ei ole oikeaa matsia JL:n ja teini titaanien välillä. Välillä käydään teini-ikäisten elämää ja ongelmia läpi mm. huvipuistossa hengailemalla. Nähdään tässä myös peliluolassa tapahtuva dance off hahmojen välillä. 

Elokuvan animaatio tyyli on samaa laatua, kuin muutkin DC animated universen leffat ja toimii niiltä osin ihan hyvin. Musiikitkin ovat ihan laadukkaat. 

Elokuvana se on aika kuriositeetti ja esittelee syvemmin aiheesta kiinnostuneille Teen titans-ryhmän nykymuodossaan, mutta jos aiot esitelle kaverillesi, että mistä näissä DC-leffoissa on kyse, niin ei kannata aloittaa tällä elokuvalla, joka syventyy enempi sivuhahmoihin ja DC:n taika-hommiin. No onhan mukana siisti Trigon hahmo, mutta sekin toimii paremmin DC:n pitkäaikaisille faneille, kuin normikatsojille. Tämän kanssa siis ollaan jo aika syvässä päädyssä DC:n maailmassa.

Elokuvalle tuli myös jatko-osa nimeltä Teen Titans: The Judas Contract.

– Kai Kumpulainen 27.3.2021

Elokuvan rajoitettu keräilypainos.

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button