Blogit

Dyyni – Otto kaksi

Hyvin hyvin pitkästä aikaa tuli taas tehtyä hieman UHD hankintoja. Hankinnat ovat olleet pitkään jäissä monestakin syystä. Ensinnäkin se ihan luonnollisin syy, eli valitettavasti ylimääräistä rahaa ei nyt vaan ole ollut levyjen hankintaa, mutta se ei kuitenkaan ole ihan koko totuus. Toinen hyvin oleellinen syy on ollut se, että yksinkertaisesti sellaisia levyjä ei ole nyt ollut markkinoilla, joita olisin ihan oikeasti halunnut tai sitten niiden hinnat ovat olleet aivan liian korkeita. Nyt kuitenkin vuoden vaihteessa etenkin Youtubessa on ollut paljon viime vuoden parhaiden leffojen listauksia, ja ne luonnollisesti saavat aina kiinnostuksen heräämään. Uusimmat hankinnat tuli nimenomaan tehtyä niiden pohjalta, ja kaikki neljä elokuvaa eli Dyyni, Godzilla vs Kong, Zack Snyderin Justice League, ja Suicide Squad löytyvät noilta listoilta, ja luonnollisesti puhutaan nyt etenkin äänien osalta. Sain nämä leffa erittäin hyvällä hinnalla ottaen huomioon että leffat ovat aivan uusia. Lisämielenkiintoa näihin leffoihin tuo se, että olen ne kaikki juuri nähnyt HBO-Max palvelussa, eli todellista vertailua pääsee nyt tekemään. Viides hyvinkin odotettu leffa saapui tänään postista, eli uusin James Bond – No time to die.

Ensimmäisenä käsittelyyn pääsi Dyyni. Lisämielenkiintoa tähän asiaan tuo myös se, että kyseessä on nyt ensimmäinen kokopitkä UHD elokuva, joka tuli katsottua uusien Elusivien kanssa, tähän mennessä tullut katsottua lähinnä striimattuja leffoja. Dyynistä en oikein saanut kiinni ensimmäisellä kerralla, ja valitettavasti on todettava myös tämän kerran jälkeen, että tämä nyt vaan ei ole minun suosikkileffa. Tällä kertaa silmät pysyivät auki koko leffan ajan, mutta varsinaista mielenkiintoa leffaa kohtaan ei herännyt tälläkään kertaa. Ehkä en vaan ymmärrä, mutta jotenkin leffa ei vaan anna mitään ja edelleen tuntuu vain siltä, että koko leffa on tehty sarjaksi, ja silloin tämä leffa saattaa avautua paremmin vasta kun kaikki osat on nähty. Toivotaan niin, sillä muuten tämä leffa ei kyllä ainakaan itselleni jää millään tapaa klassikoiden joukkoon, vaikka se nyt hyllystä löytyykin.

Se mikä tässä kuitenkin nyt oli tärkeintä taas kerran oli ne äänet, ja kyllähän tuo Dyyni hienolta kuulostaa. Ei senkään osalta itselleni kyllä mikään referenssilevy, mutta hieno leffa kuitenkin. Tässä ei ollut hirveästi mitään kovinkaan uutta ja erikoista, mutta muutamia kohtia joissa alapäässä mentiin todella alas oli kyllä kiva kuunnella. SVS:ät ovat nyt todella jämäkät, en tiedä kuinka suuri ero todellisuudessa on, mutta kyllähän ne näinkin (suljettuina) kuulostaa todella hyvältä. Muutenkin taas kerran sitä joutui oikeasti katsomaan peiliin ja toteamaan, että eipä tässä huone kyllä mitään muutoksia tällä hetkellä kaipaa.

Nyt on siis levyhankintoja taas hetkeksi tehty, oikeastaan yksi pakollinen vielä puuttuu ja se on tietysti Fast and the Furious 9. Sen hankinta tulee eteen heti kun sen jostain hyvällä hinnalla saan. Myyntiosastolla ei oikeastaan mitään uutta, eli Klipschit ja tuolit ovat edelleen myymättä. Mutta yksi asia meinasi aivan unohtua. Eli maanantaina saapuivat Hifiharrastajien ryhmässä voittamani Quadran Signmun 20 kaiuttimet ja toki ne piti välittömästi laittaa testiin. Päädyin lopulta valkoiseen malliin perusteluna lähinnä se, että ne näyttivät todella hyviltä, ja sen vuoksi, että ajatuksissa oli sijoittaa ne olohuoneeseen. Siinä ne nyt ovat ja pakko kehua, sillä äänet kuulostavat todella hyviltä, ja vaikka kyseessä ovat varsin maltillisen kokoisen boxit, niin laadukas ääni todellakin täyttää koko huoneen hyvin. Äänet ovat erittäin tasapainoiset ja nautinnolliset. Bassopää vaatii hieman korkeammat volyymit, mutta kovemmilla äänillä ne nousevat todella hyvin esiin ja kyllä näistä bassoakin löytyy, jopa yllättävän paljon. Yläpää on todella mukava, ei liian kirkas, mutta hyvinkin tarkka.

Lähteenä tällä hetkellä on lähinnä vain TV ja YouTube, mutta tälläkin kuulostaa jo varsin hyvältä. Vahvistimena välissä hyvinkin vanha Yamaha RX-V420RDS. Se mikä tuli itselleni pienenä ikävänä yllätyksenä oli se, että kumpikaan vanhoista Apple TV boxeistani (2gen ja 3gen) ei tue lainkaan Applen musiikki appia, eli Apple musiikkikirjastoa en saa tällä hetkellä lainkaan olkkarissa toimimaan. Tämä taas tarkoittaa sitä, ehkä uuden Apple TV 4K boxin päivitys leffahuoneeseen on sittenkin jossain vaiheessa edessä, ja silloin sieltä vapautuisi vastaavasti vanha 4k malli olkkariin.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button