Blogit

Superman: Man Of Tomorrow (2020)

 

Tässä Zack Snyderin Justice Leaguen ilmestymisen kynnyksellä on hyvä katsella vähän DC:n laadukkaita animaatioelokuvia. DC animated universe tuli päätökseensä Apokolips warissa ja nyt on alkanut tulla uusia animaatioelokuvia, joissa on erilainen piirrostyyli ja kaikki alkaa taas alusta. Elokuvat eivät välttämättä enää kuulu samaan universumiin, vaan saattavat ola omia tarinoitaan. Ensimmäisten joukossa nähdään Superman: Man of tomorrow (2020). Se on 39 DC:n animaatio universen originaali elokuvista ja se kertoo jälleen Supermiehen varhaisista vaiheista lapsuudesta ensimmäisiin sankaritekoihin.

Superman: Man Of Tomorrow (2020)

Clark Kent on juuri muuttanut Metropolikseen Smallvillesta ja opettelee reportterin töitä kahvipoikana. Hän joutuu tekemään muutamia supermiehen pelastustöitä, kunnes avaruuden palkkionmetsästäjä Lobo saa Kentistä vihiä ja saapuu maan päälle nappaamaan häntä. Taistelun tuoksinnassa yksi huoltomies saa päälleen erikoista ainetta Lex Luthorin laboratoriosta ja alkaa muuttua energiaa imeväksi hirviöksi…

Elokuvan parasta antia ovat Clark Kentin oman mielen kamppailu, kun hän tuntee itsensä täysin ulkopuoliseksi avaruuden olennoksi. Varsinkin kohtaus missä hän katsoo lapsena kaverinsa kanssa tieteisleffaa ja purskahtaa itkuun tajutessaan, miten ihmiset maanpäällä inhoavat kaikkea avaruudesta tulleita olentoja ja pitävät näitä hirviöinä. Vieläkin vanhasta tarinastasta saadaan revittyä jotain tuoretta pohdintaa.

Elokuvassa on mukana kolme pahista, joista suosikkini Lobo on vallan mainio. Loboa saisi olla enemmän näissä leffoissa. Toisena pahiksena on tietysti Lex Luthor, jonka kanssa Superman tekee myös yhteistyötä jonkin aikaa, tuoden mieleen Marvelin Thorin ja Lokin yhteiset seikkailut. Kolmantena pahiksena on epäonninen huoltomies, joka muuttuu energiaa imeväksi Kaijua muistutavaksi jättihirviöksi. Hirviö ei ole kovin omaperäinen, mutta siitäkin saadaan hieman pintaa syvempää tarinaa aikaiseksi. Muutenkin leffassa on hyvää draamaa, eikä pelkkää supersankari mätkintää. Huumoria lukuunottamatta. Repesin Lobon irstailuille Lois Lanen edessä. Myös Metsästäjä Marsista (engl. Martian Manhunter), eli J'onn J'onzz pitää mainita. Hahmo saa hyvin ruutuaikaa ja onkin oikein mielenkiintoinen kaveri.

Animaatiotyyli on muuttunut edellisistä dc:n animaatioleffoista ja vaati alussa hieman totuttelua. Paksut ulkoääriviivat hahmoissa häiritsivät aluksi silmää, kunnes niihin tottui ja lopussa elokuva alkoi näyttää oikein hyvältä. DC ilmeisesti kokeilee erilaisia tyylejä tästä eteenpäin tulevissa elokuvissaan.

Elokuva oli oikein mainio sunnuntaipäivän viihdepläjäys ja sen katsoi helposti loppuun. Eniten se tarjoaa DC:n faneille fanimatskua, mutta samalla se toivottaa uusia katsojia tervetulleeksi Supermiehen origin tarinan muodossa ja esittelee hahmoja, joita ei ennen olla nähty niin paljon. Suositellaan lähinnä henkilöille, jotka kiinnostuivat edellä olevasta tekstistä. 

– Kai Kumpulainen 14.3.2021

Ps. Blu-rayllä on hyvä dokumentti Lobosta.

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button