Blogit

Sisäilmaa (2021)

Sisäilmaa (2021)
 
Häiriötekijä ja varsinkin M/S Romantic ovat suosikkikomedioitani suomalaisesta nykytarjonnasta. Lähes samalla porukalla näytelty Sisäilmaa yllätti olemalla lähes yhtä kovaa tasoa, kuin mainio M/S Romantic. Sarjassa on kolme tunnin pituista osaa, jotka sisältävät komediaa, draamaa, sysimustaa huumoria, inhorealismia ja yliluonnollista kauhua. Jep. Yliluonnollista kauhua. Tämä sekametelisoppa on kaikessa hulluudessaan aivan ratkiriemukasta katsottavaa ja Elina Knihtilä ja Hannu-Pekka Björkman varastavat shown. Björkman on roolissaan hieman samanlainen, kuin mainiossa M/S Romanticissa ja Knihtilä on täysin uudenlainen ja lähes tunnistamaton mainiossa Annelin roolissa.

Sarja kertoo Työvoimatoimiston arjesta, jossa jokainen työntekijä on stressaantunut, ahdistunut ja aivan lopussa. yhtenä päivänä Annelin alainen Eelis hyppää toimiston katolta ja menehtyy. Siitä alkaa tapahtumien sarja joka eskaloituu lopulta äärimmilleen. Psykoosisoppaan heitetään vielä homehtuva rakennus ja kummitus.

Minisarja ei varmastikkaan ole kaikille, varsinkaan herkemmille ihmisille, mutta paatuneille katsojille, jotka ovat kaikkeen tottuneet ja peruskomedioihin kyllästyneet, tämä tarjoaa hyviä havaintoja ihmisten nykyisestä hektisestä työelämästä ja siihen on helppo samaistua. 

Knihtilän ja Björkmanin lisäksi hyviä rooleja vetävät TE-toimiston virkailijoina Jarkko Niemi, Milka Ahlroth, Sari Siikander, Juho Milonoff ja pomoina Satu Silvo ja Pertti Sveholm. Tommi Korpela vetää hauskan roolin LaktoTurbo-nallena. Vesa Vierikko ja Santeri Kinnunen käyvät pyörähtämässä myös kuvassa.

Suosittelen kaikille pienellä varauksella. Pitkästä aikaa loistavaa komediaa suomalaisessa skenessä sitten M/S Romanticin.

Tiina Lymi on keksinyt alkuperäisidean, käsikirjoittanut ja ohjannut sarjan.  Sarja on Ylen alkuperäissarja ja löytyy ilmaiseksi Yle Areenasta!

– Kai Kumpulainen 14.1.2021

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button