Blogit

Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge (2020)

 
Nuoruudessani ekat Mortal Kombat pelit ja ensimmäinen Mortal Kombat-elokuva olivat kovinta shittiä ikinä. Siksi kun kuulin, että MK:sta oli tulossa uusi akuisille suunnattu animaatioelokuva, tilasin sen heti ja katselin samantien pois. Kyseessä on DC: animaatioelokuvia tehtailleen firman uusinpia animaatioelokuvia ja ainakin DC:n animaatioelokuvat ovat olleet laadullisesti korkeatasoisia, joten en arvellut tilata tätä samantein. Mutta oliko se hyvä?

Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge (2020)

Japanissa Satoshin yllättävät salamurhaajaninjat. Pian paljastuu, että hänen kylänsä, sukunsa, vaimo ja lapset on surmattu. Myös Shatoshi ja hänen poikansa saa surmansa, itse Sub Zeron toimesta. Shatoshi päätyy helvetin kaltaiseen maailmaan, mutta hän on niin kostonhimoinen, että edes helvetin demonit eivät häntä pidättele. Hän palaa takaisin Scorpion nimisenä hahmona ja osallistuu ikiaikaiseen turnaukseen, jotta voisi kostaa Sub Zerolle. Turnauksen nimi on MORTAL KOMBAT! (tähän tuttu tunnari soimaan).

Elokuva tavallaan toistaa vuoden 1995 liveaction-elokuvan tarinan aikalailla samalla kaavalla, mutta tällä kertaa se nähdään Scorpion-ninjan näkökulmasta. Pidin aina Scorpionia pahiksena Sub Zeron tavoin, mutta tällä kertaa hahmosta on leivottu perheen isä, joka on kostoretkellä perheensä surman takia. Melko kliseinen kostotarina siis, mutta mikä motivoisikaan paremmin, kuin vaimon ja lasten surma. 

Animaation jälki on samannäköistä klassista piirrostyyliä, kuin esim. Batman vs Turtles-elokuvassa, mutta liikeradat ovat sulavammat Samurai Jackin tyyliin, ja iskujen tuhot esitellään röntgenkuvana, että luunmurtumiset nähdään tosissaan. Elokuva onkin erittäin brutaali ja tällaisena Mortal Kombat kuuluukin esitellä, eikä pg-13 versiona. Ihmisiä pistetään palasiksi ja murskaksi mitä mielikuvituksellisimmilla keinoilla ja menon raakuus menee ihan uudelle tasolle, vaikka piirretystä onkin kyse. Elokuvan parasta antia onkin brutaali väkivalta.

Itse juoni elokuvassa ei ole kovinkaan monitasoinen. Se menee samoja uria 1995 elokuvan kanssa, pieniä muutoksia lukuunottamatta. itse otteluita nähdään vain pari, ja elokuvassa köydään mm. netherrealmissa, outworldissa ja helvetissä. Muutamien hahmojen ulkonäköä on muutettu, mutta melko samannäköisiä ja samankaltaisia tuttuja klassikkohahmoja kaikki ovat. Kaikki tutuimmat hahmot ovat mukana. 

Äänityöskentely on todella laadukasta ja musiikit ovat toimivia.

Suosittelen tätä kaikille Mortal Kombat-faneille, aikuisanimaatioiden faneille ja dc:n animaatioiden faneille. Jos edellämainitut eivät ole juttusi niin et ehkä saa tästä tarpeeksi irti. Toivottavasti joskus näemme vielä uuden Mortal Kombat liveaction-elokuvan, joka on yhtä hyvin tehty kuin tämä.

– Kai Kumpulainen 13.8.2020

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button