Blogit

Kirja: Leffapäiväkirja (2024)

Perustin Eilen elokuvissa -blogin vuonna 2005, jolloin minä ja internet olimme vielä kovin nuoria. Sain idean elokuva-aiheisen verkkopäiväkirjan pitoon vastaavasta kirjoihin keskittyvästä verkkosivustosta.

Kuvassa Piia Latvalan ja Taru Niemisen Leffapäiväkirja (Kirjapaja, 2024).

Maaliskuun alussa sain arvioitavaksi Piia Latvalan ja Taru Niemisen kirjoittaman Leffapäiväkirjan (Kirjapaja, 2024), joka toteuttaa elokuvapäiväkirjan ideaa perinteisessä painetun kirjan muodossa.

143-sivuinen Leffapäiväkirja jakautuu kahteen pääosaan. Ensin on noin 50 sivua erilaisia teemasivuja, joiden myötä kirjan haltija voi kirjata vaikka toisten suosittelemia elokuvia, pelata eri genre-elokuvien bingoa tai haastaa itsensä katsomaan leffoja eri vuosikymmeniltä ja eri puolilta maailmaa. Toisen osan kirjasta muodostavat varsinaiset päiväkirjasivut, joita on varattu 94:lle elokuvalle.

Pidän erityisesti siitä, että lukijaa ja elokuvien katsojaa kannustetaan tutustumaan teoksiin eri aikakausilta ja mantereilta. Liian helposti elokuvien kanssa jämähtää esimerkiksi Yhdysvaltoihin ja 2000-luvun puolelle.

Itselleni Intia on selkeästi sokea piste ja voisinkin yrittää korjata tilannetta. Merkittäköön siis Leffapäiväkirjan sivulle 10, että katson Satyajit Rayn keskeiset elokuvat.

Leffapäiväkirja sopii kaikenikäisille, mutta ehkä osuvin kohderyhmä ovat nuoret elokuvaharrastajat. Kirja onkin oivallinen lahja vaikka kevään juhliin nuorelle, jota elokuvat kiinnostavat.

Piia Latvala, Taru Nieminen: Leffapäiväkirja
(Kirjapaja, 2024)
ISBN 978-952-354-895-4

The post Kirja: Leffapäiväkirja (2024) first appeared on Eilen elokuvissa.

Eilen elokuvissa

Eilen elokuvissa on vuodesta 2005 saakka toiminut blogi, jossa kirjoitan viimeksi näkemistäni elokuvista. Olen rehellinen elokuvanharrastaja, jolle kirjoittaminen avaa uuden oven seitsemänteen taiteeseen. - Henrik

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button