Uutiset

Dyyni – osa kaksi koki valtavan suosion ensi-iltaviikonloppunaan

Dyyni 2:sta tuli saman tien hitti niin Suomessa kuin maailmalla

Dyyni-elokuvan jatko-osa oli viikonlopun katsotuin leffa Suomessa. Keskiviikkoisen ensi-illan jälkeen sen on nähnyt jo lähes 71 000 katsojaa!

Dyyni-elokuvien toisen osan kaupallinen menestys on yllättänyt monet – taakse ovat jääneet valkokankaita vallitsevat supersankarielokuvat.

Dyyni: Osa Kaksi oli menestys niin tieteisfiktion ystävien kuin yleisönkin keskuudessa, keräten avausviikonloppunaan Pohjois-Amerikassa 82,5 miljoonaa dollaria ja maailmanlaajuisesti 182,5 miljoonaa dollaria, mikä ylitti alkuperäisen, samanaikaisesti HBO Maxilla julkaistun elokuvan tulokset.

Jatko-osan menestys, joka tuplasi edellisen elokuvan tulokset, osoittaa, että hyvä maine ja tähtien kyky markkinoida elokuvaa houkuttelivat paikalle enemmän kuin vain intohimoiset fanit.

Dyyni: Osa Kaksi, joka tuotettiin yhteistyössä Warner Brosin ja Legendary Entertainmentin kanssa ja maksoi 190 miljoonaa dollaria, tarvitsee pysyvää menestystä lippuluukuilla oikeuttaakseen suuret tuotantokustannukset.

Elokuva hyötyi luultavasti viivästymisestään näyttelijälakon takia, sillä se pääsi markkinoille keväällä, kun kilpailua oli vähemmän. Imax-näytökset keräsivät suuren osan elokuvan tuloista, ja tähdet kuten Chalamet ja Zendaya markkinoivat elokuvaa ahkerasti.

Chalametin ja Villeneuven ansiosta elokuva on menestynyt avajaispäivinään hyvin ja elokuvan kyky vetää yleisöä teattereihin on arvokasta aikana jolloin varsinkin perinteiset IP:t kuten Indiana Jones, DC Comics ja Marvel jäivät selkeästi ennustettuja tuloissa jälkeen. Dyyni-elokuvien universumin laajentamisella voi olla haasteita, sillä kirjasarjan syventyessä tarina muuttuu yhä oudommaksi, mikä voi vieraannuttaa yleisöä.

Vaikka “Dyyni 2” auttoi kaventamaan vuotuista tulojen vähenemistä elokuvateattereissa, teatterit kohtaavat edelleen uusien elokuvien puutteen ja tarvitsevat jatkuvaa uuden sisällön virtaa houkutellakseen katsojia. Dyyni franchise luo vahvasti uskoa valkokankailla näytettävien elokuvien tulevaisuuteen.

LÄHTEET: VARIETY, YLE

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button