Blogit

Avatar the Way of Water

Oli tuossa pitkään mietinnässä, että tuleeko uutta Avataria lainkaan hyllyyn, mutta onneksi sellainen saapui arvioitavaksi, ja nimenomaan onneksi. Nimittäin, viimeksihän tätä tuli reilu tunti katseltua leffassa ja silloin versiona oli 3D. Leffa oli todella näyttävä, enkä oikein siitä kyllä tykännyt, mutta nyt sitten tämä leffa sai ns. uuden mahdollisuuden. Ja kerrataan vielä historiaa muutenkin sen verran, että siis myös ensimmäinen on tullut katsottua, eikä edes kovinkaan kauan aikaa sitten, eli siis noin kaksikymmentä vuotta sen valmistumisen jälkeen. Siitäkään en siis odottanut kovinkaan suuria, ja suoraan sanottuna en edes ihan hirveästi tykännyt. Nyt edessä siis olisi lähes kolme ja puoli tuntia tylsyyttä ja väkisin leffan katsomista.. Vai oliko sittenkään..

Kyllä, leffa oli todella pitkä, mutta pitkästä listatasta syitä miksi kotiteatteri voittaa aina kaupalliset leffateatteri, voidaan poimia jälleen yksi kohta, eli leffan aikana saa pitää vapaasti taukoja, syödä, käydä vessassa ja käydä vaikka kaupassa jos siltä tuntuu. Tällä kertaa tyydyin kuitenkin vain kahteen ensimmäisen, ja niillä kyllä selvisin loistavasti leffasta läpi. Tai itse asiassa ruoat hain kyllä leffahuoneeseen, minkä saa siis myös ihan luvan kanssa tehdä, joten mikäs siinä pidempää leffaa katsoessa.

Eikä tämä nyt ihan koko totuus siis ole, vaan joudun jälleen kerran nöyrtymään ja myöntämään, että ennakkoluuloni olivat jälleen aivan liian suuret, ja ihan aidosti ja oikeasti myös tykkäsin tästä. Ensinnäkin nyt kotona jostain syystä sain paljon paremmin leffan juonesta heti kiinni ja leffaa oli huomattavasti helpompi katsoa. Mainitsin muuten tästä jo aikaisemmin, että viimeksi kun tätä siis katselin niin kyseessä oli itiksen Imax-sali ja istuin aika sivussa, joten 3D leffaa ei ollut kyllä kovinkaan kiva katsoa, vaikka se ihan uskomattoman hienolta visuaalisesti tavallaan näyttikin. Ja kyllä, niin se näytti muuten aivan uskomattoman hienolta myös nyt kotona, ja se on varmasti se suurin syy miksi leffasta tykkäsin. Maisemat, vesi ja kaikki mitä tähän visuaalisesti liittyy näyttää todella upealta, ja vaikka kaikki ei varsinaisesti olekkaan ”totta” mitä ihmisille tässä näytetään, leffa on niin älyttömän upeasti ja hyvin tehty, että kaikki voisi oikeasti olla myös totta. Leffassa on myös oikeasti aika hyvä juoni, vaikka se tavallaan on aika simppeli ja yllätyksetön, niin se kuitenkin toimii hyvin, eikä pitkästytä.

Äänien osalta leffasta ei tullut mitään suuria wow-fiiliksiä, äänet ovat hyvät ja ne ovat Avatarin äänet, ne sopivat leffaan hyvin, tukevat tarinaa, eikä niillä mielestäni liikaa kikkailla. Elokuvalle uskollista, mutta ei mitään maata mullistavaa. Kun vielä muistetaan leffan kesto, niin leffaa jaksoi korvatkin hyvin seurata. Leffan loppu toki jättää taas paljon kysymyksiä, mutta eikös tästä nyt seuraavakin osa ollut jo tiedossa, joten tarina jatkuu parin vuoden päästä. Tämä voisi olla äärettömän mielenkiintoista vielä muuten nähdä myös 3D versiona kotona, mutta ei nyt ehkä ihan hetkeen kuitenkaan.

Avatar jäi tällä erää myös huoneen viimeiseksi, ainakin hetkeen ja heti leffan jälkeen aloitin purkamaan kattoa ja siirtelemään johtoja huoneen takana olevaa varastoa kohti. Pitkään on ollut haaveissa siirtää kaikki laitteet huoneesta räkkiin, ja ennen kaikkea yhteen paikkaan. Nyt kun kaikki alkaa olla lähellä valmista muuten, eli Kodi on nyt päätymässä HTPC käyttöympäristöksi, se alkaa toimia ja lisäksi Harmony alkaa olla viriteltynä siihen kuntoon, että laitteita alkaa uskaltaa siirtää, tuli aika aloittaa viimeiset askeleet. Räkin kanssa on ollut aika paljon hommia kasaamisessa, mutta tänään tuli siihenkin viimeiset osat postista ja sen myötä sain myös viimeiset osat paikoilleen. Räkissä on yhteensä kahdeksa hyllyä, joten kyllähän sitä tälläiseen leffahuoneeseen laitteita kuuluu aika moinen kasa, puhumattakaan johdoista, joita ristiin rastiin menee satoja metrejä, siitä huolimatta, että vaikka ne kuinka yrittää järjestellä, niin jossain vaiheessa ne myös alkaa mennä ristiin.

Nyt ollaan kuitenkin siinä tilanteessa, että pari johtoa pitää vielä laittaa tilaukseen, mutta muuten kaikki alkaa olla kunnossa. On tässä taas aikamoinen homma ollut, mutta nyt laitteita varmaan on kyllä siirrelty viimeistä kertaa, jos nyt toiminnallisuudessa ei mitään aivan järkyttävää tule vastaan myöhemmin. Pari asiaa josta tykkään erityisesti, itse huoneesta on kaikki rumat johdot poissa (joita aikaisemmin ei syystä tai toisesta voinut piilottaa) ja vastaavasti räkki toisessa huoneessa näyttää todella hienolta. Nyt otetaan pari päivää taukoa, odotellaan johtoja saapuvaksi, ja sen jälkeen toivottavasti voi kaikki laitteet laittaa taas päälle, ja kaikki toimii loistavasti.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button