Blogit

Pika-arvio: Bloodfather (2016)


Bloodfather (2016)

Bloodfather on Mel Gibsonin paluu toimintaelokuvien pariin (toki pari aiempaa elokuvaa jo enteili tällaista). Vaikka elokuva on tullut vuotta aiemmin kuin Marvelin Logan, ovat ne ilmeeltään ja idealtaan ja päähenkilöltään yllättävän samankaltaisia.

Bloodfatherissa Mel Gibson todistaa että hänessä piisaa kuuskymppisenä vieläkin karismaa ja mies jaksaa vielä heilua toimintakohtauksissa. Hän on myös todellinen badass John Linkin roolissa. Tästä elokuvasta näkee, että vuonna 2016 Gibsonista olisi ollut vaikka vanhan Mad Maxin rooliin.

Leffassa Gibson on entinen vanki, joka päätyy suojelemaan ongelmiin joutunutta tytärtään huumekauppiailta. Gibsonin tyttärenä toimii Erin Moriarty, joka erehdyttävästi muistuttaa Selena Gomezia tummassa tukassaan. Loppu puolella hän palaa vaaleaan tukkaansa, joka on näytteljättärelle tunnetunpi. 

Bloodfather on oikein mainio synkkä rikoselokuva, joka toimii Gibsonin karisman takia, mutta omaa hieman lattean lopun. Tällaiset antiklimaattiset loput ovat tuttuja myös muista saman genren elokuvista, kuten Taken. Olisin myös kaivannut hieman graafisempaa väkivältaa, että elokuva olisi pompannut todelliseksi suosikikseni. Tällaisenaankin suosittelen sitä toiminnallisten rikosleffojen ystäville. Elokuvan on ohjannut ranskalainen Jean-François Richet.

– Kai Kumpulainen 16.7.2021

Juliste

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button