Uutiset

Kohta Lightyear näkyy Disney+ suoratoistossa

Pixarin viimeisin elokuvatuotanto nähdään pian kohtisohvilta

Ohjaus: Angus MacLane
Pääosissa: Chris Evans, James Brolin, Keke Palmer,
Peter Sohn, Taika Waititi, Dale Soules, Uzo Aduba, Efren Ramirez,
Mary McDonald-Lewis, Isiah Whitlock Jr, Tim Peake, Bill Hader
Genre: Animaatio, Toiminta, Seikkailu
Kesto: 1 tunti 40 minuuttia
”To infinity… and beyond.”

 

15. kesäkuuta elokuvateattereiden ensi-iltaan tullut Lightyear elokuva tullaan piakkoin näkemään myös kotisohvan mukavuuksilla. Disney on virallisesti ilmoittanut julkaisevansa viimeisimmän Pixar elokuvan Disney+ suoratoistopalveluunsa 3. elokuuta. Elokuva kertoo suositun Toy Storyn Buzz Lightyearin inspiroimaa syntytarinaa.

Yhteenveto: Lightyear on loistava avaruusseikkailu, josta kaikenikäiset voivat nauttia. Tekijöiden lähestymistapa Buzz Lightyearin omaan elokuvaan on veikeä ja vaikka hahmon erilaiseen ulkonäköön tottumiseen menisikin hetki, kertomus vie niin hyvin mukanaan, että tämä tuskin haittaa. Tunnin ja neljänkymmenen minuutin kesto kulkee vauhdilla, mutta elokuva osaa myös rauhoittua tarpeen vaatiessa syventämään hahmojaan. Mihinkään erityisiin syvällisyyksiin Pixar ei tässä leffassa mene, mutta silti homma toimii hienosti. Hauskaa huumoria riittää, kuten myös hurjaa toimintaa. Osa kohtauksista voi olla aikuisillekin hieman jännittäviä ja surulliset hetket iskevät ihan jokaisen tunteisiin. Visuaalisesti elokuva on todella vaikuttava. Pixarin animaattorit pistävät parastaan ja on aivan mahtavaa, että tämän leffan pääsee näkemään elokuvateatterissa, missä se on tarkoitettukin katsottavaksi. Lightyear osoittautui itse asiassa niinkin mainioksi leffakokemukseksi, että aion käydä katsomassa sen vielä uudelleen isolta kankaalta – itse asiassa jopa isommalta kankaalta, sillä kyseessä on ensimmäinen IMAX-formaattiin tehty animaatioelokuva! – Elokuvan taikaa arvostelu – 

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button