Uutiset

Risto Räppääjä ja villi kone -elokuvan kuvaukset alkavat 6.7.2022

Tiedote. Julkaistu: 29.06.2022, 13:00 Nordisk Film

 

Solar Filmsin tuottaman Risto Räppääjä ja villi kone -elokuvan kuvaukset alkavat keskiviikkona 6.7.2022. Elokuva kuvataan Helsingissä ja Vantaalla heinä- ja elokuussa 2022. Elokuvan ohjaa Maria Sid.

Lapsiperheiden ikisuosikit Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää seikkailevat tällä kertaa pelimaailmassa. Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittamaan, samannimiseen Tammen kustantamaan lastenromaaniin.

Elokuvassa nähdään luonnollisesti myös Rauha Räppääjä, Lennart Lindberg ja Pakastaja-Elvi, joita näyttelevät Minka Kuustonen, Ylermi Rajamaa ja Jenni Kokander. Muita aikuisrooleja näyttelevät muun muassa Jutta Järvinen ja Aku Sipola. Lapsinäyttelijöiden nimet julkistetaan erikseen.

Risto Räppääjä ja villi kone -elokuvan tuottavat Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva on Solar Filmsin ja Ricky Rapper Oy:n yhteistuotantoa.

Rimbo Salomaa on tuottanut kahden uusimman, Risto Räppääjä ja pullistelija ja Risto Räppääjä ja väärä Vincent -elokuvan lisäksi kolme ensimmäistä suosittua Risto Räppääjä -elokuvaa. Menestyselokuvien tekijäkaartista ovat tässäkin elokuvassa olleet mukana Sinikka Nopola (1953-2021) sekä Tiina Nopola, jotka ovat vastanneet käsikirjoituksesta. Iiro Rantala on säveltänyt sekä score-musiikin että laulut. Laulujen sanat ovat Matias Nopolan käsialaa.

Rimbo Salomaa iloitsee uudesta elokuvasta, joka juhlistaa Risto Räppääjän juhlavuotta. “Ensimmäinen Risto Räppääjä -kirja ilmestyi vuonna 1997 eli 25 vuotta sitten. Risto Räppääjä seuraa aikaansa ja tällä kertaa sukelletaan virtuaalimaailman pyörteisiin. Luvassa on tuttuun tapaan sattumuksia, seikkailuja, laulua ja tanssia.“


Tekijät

Ohjaus – Maria Sid
Tuottajat – Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin
Tuottaja Ricky Rapper Oy –  Tiina Nopola
Tuotantopäällikkö – Anu Ylimaa
Käsikirjoitus – Sinikka Nopola, Tiina Nopola, Emma Nopola ja Rimbo Salomaa
Musiikin sävellys – Iiro Rantala
Musiikkituotanto – Mikko Renfors
Laulujen sanat – Matias Nopola
Koreografi – Saku Mäkelä
Kuvaus – Jari Mutikainen, F.S.C.
Leikkaus – Toni Tikkanen
Äänisuunnittelu – Olli Pärnänen
Lavastussuunnittelu – Otso Linnalaakso
Pukusuunnittelu – Heli Lindroos
Maskeeraussuunnittelu – Anu Rokkanen

https://www.facebook.com/SolarFilmsInc/
https://www.instagram.com/solarchannel/
www.solarfilms.com
www.nordiskfilm.fi

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button