Uutiset

Disney+ -palvelu tuo iloa 16 lastensairaalaan Pohjoismaissa

Disney testasi ilmaista pääsyä Disney+ -palveluun lastensairaaloissa kahdella pilottihankkeella Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa vuosina 2020 ja 2021. Ohjelmissa kerättiin lapsipotilailta ja terveydenhuollon ammattilaisilta huomioita ja näkemystä siitä, miten Disney+ voi parantaa lasten sairaalakokemuksia ja tukea tunnepohjaista kestävyyttä.

Pilottihankkeiden perusteella 100 % ohjelmiin osallistuneesta sairaalahenkilökunnasta oli yhtä mieltä siitä, että Disney+ -palvelulla on positiivinen vaikutus lasten sairaalakokemukseen. Henkilökunnan jäsenet kokivat myös vahvasti, että palvelun saatavuutta tulisi jatkaa pilottiohjelmien ulkopuolelle.

Disney+ -palvelu tuodaan nyt lasten sairaanhoidon osastoille 12 sairaalassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, mukaan lukien Uusi lastensairaala Helsingissä, Oslo Universitetssykehus Oslossa, Karolinska Universitetssjukhuset Tukholmassa ja Rigshospitalet Kööpenhaminassa.

– Pienet potilaat viipyvät usein yliopistollisessa lastensairaalassa pidempiäkin aikoja toipuakseen vakavasta sairaudesta. Viihdyttävät ja lohduttavat aktiviteetit piristävät potilaita ja perheitä – ilo saattaa jopa toisinaan auttaa paranemisprosessissa. Siksi on todella hienoa, että Disney on päättänyt lahjoittaa sairaaloihin palvelunsa katseluoikeudet sairaalavierailujen ajaksi – mielikuvitusmaailman avaaminen tukee lapsen mahdollisuutta olla lapsi myös sairaana ja sairaalassa, toteaa Lastenklinikoiden Kummit ry:n toiminnanjohtaja Anu Rapeli.

Lastenklinikoiden Kummit tukee viittä yliopistollista lastenklinikkaa ja lastensairaalaa Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa.

Disneyn tuki lastensairaaloille ja hoitopaikoille juontaa juurensa Walt Disneyltä itseltään. Walt toi mukanaan animaattoreita ja Disney-hahmoja piristämään sairaalassa olevien lasten päiviä eri puolilla maailmaa. Disney kertoi vuonna 2018 ryhtyvänsä tukemaan lastensairaaloita ja -hoitopaikkoja 100 miljoonan dollarin sitoumuksella, minkä jälkeen Disney on tukenut yli 750 sairaalaa ympäri maailmaa luomalla mukaansatempaavia kokemuksia ja henkilökohtaisia hetkiä, jotka tuovat sairaala-arkeen ripauksen iloa, mukavuutta ja inspiraatiota sekä auttavat kehittämään potilaskokemusta.

Disney+ -merkkipäivän yhteydessä viime vuoden marraskuussa Disney ilmoitti, että kumppanisairaaloiden lastenosastoilla yli 30 maassa on ilmainen pääsy Disney+ -palveluun.

Disney+ tuodaan saataville seuraaviin sairaaloihin

Uusi lastensairaala                           Suomi  

KYS Kuopion yliopistollinen

lastensairaala                                   Suomi  

TYKS Turun yliopistollinen

lastensairaala                                   Suomi  

TAYS Tampereen

yliopistollinen lastensairaala           Suomi  

OYS Oulun yliopistollinen

lastensairaala                                   Suomi  

Energisenteret for barn og unge, Haukeland Universitetssjukehus      Norja

Barne- og Ungdomsavdelinga

i Førde                                               Norja

Rikshospitalet                                   Norja

Ullevål sykehus                                 Norja

Radiumhospitalet                             Norja

Astrid Lindgrens

Barnsjukhus i Solna                         Ruotsi

Astrid Lindgrens Barnsjukhus

i Huddinge                                         Ruotsi                                                            

Lukashuset                                        Tanska                                                     

Rigshospitalet                                   Tanska

Børne- og Ungdomspsykiatrisk

Center Glostrup                                Tanska

Hvidovre Hospital                             Tanska

 

Lähde: Disney+

Leffahullu

Leffahullu kanavilta löydät mm. Elokuva ja sarja arvosteluja, haastatteluja, unboksauksia, kokoelman esittelyä, leffan ostelua, traileri reagointia ja muuta leffa ja sarja sisältöä. https://open.spotify.com/show/0FGo5fuuJyDdL60Y6pmy0l

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button