Blogit

Uusi luksus Finnkino aukesi

Meillä Raisiossa (niille jotka eivät tiedä niin Turun vieressä) aukesi uusi Finnkino LUXE teatteri kauppakeskus Myllyyn viime perjantaina. Ja tietenkin olin heti avajaispäivänä tutustumassa siihen, vieläpä kahden leffan merkeissä.

Raision Finnkino on ensimmäinen kokonaan LUXE teatteri Pohjoismaissa, mutta mikä on Luxe? Myllyn jokainen sali on siis LUXE-sali ja jokainen penkki on äärimmäisen mukava full recliner -istuin, jonka selkänojan saa taakse ja siihen kuuluu esiin vedettävä jalkarahi. Istuimeen kuuluvalle sivupöydälle saa mukavasti aseteltua huipputason leffaeväät, eikä poppareita tai muuta tarvitse enää pitää sylissä.

Vaikka Raision Finnkino on ensimmäinen kokonaan LUXE teatteri, niin LUXE-saleja löytyy Myllyn lisäksi myös Itiksen Finnkinon teatterista Helsingistä ja Oulun Plazasta.

No millainen tämä uusi teatteri siis oli? No ensinnäkin se oli todella hieno ja jo aula ja salien edustalla olleet sohvat jo näyttivät luksukselta. Sen lisäksi kaikki salit ovat siis näitä LUXE saleja, eli kaikissa penkeissä on kallistuva selkänoja, jalkarahi ja pieni sivu pöytä leffa eväille. Tämän lisäksi jalkatilaa en reilusti enemmän kuin muissa teattereissa, mikä on hyvä asia pitkälle jalkavaivaiselle ihmiselle, kuten minä. Ja se että tuolissa saa hyvän lepoasennon on myös hienoa, joskin jotenkin oli itsellä vaikeaa saada hyvä asento, toivottavasti jatkossa ei ole tätä ongelmaa.

Saleja Raision teatterissa oli kuusi kappaletta ja suurin niistä eli ykkös sali oli iSense sali. Kävin avajaispäivänä katsomassa Doctor Strange in The Multiverse of Madness leffan ykkössalissa ja täytyy sanoa, että Atmos äänentoisto oli mielestäni parempaa kuin Turun vastaavassa iSense salissa ja kangaskin oli hyvän kokoinen, joskaan en osaa verrata muihin. Tämän lisäksi kävin katsomassa Lost City elokuvan kutsuvierasnäytöksessä hieman pienemmässä kolmos salissa, mutta sielläkin kangas tuntui hyvän kokoiselta ja oli mielestäni isompi kuin Turun osassa saleista.

Muita huomioita:


Kuten muissakin elokuvateattereissa, niin myös Raision Finnkinossa on anniskelu näytöksiä, eli voit ottaa lasin viiniä tai kuohuvaa tai kenties olutta tietyissä näytöksissä tai sitten ehkä ennen alkavaa näytöstä. Ja saahan nykyään myös ruokaisampia leffa eväitä, kuin pelkkää popcornia.

Raisiossa oli myös itsepalvelu kassoja, mikä helpottaa asiointia

Aukiolot olivat laajemmat, kuin Turussa. Eli siinä missä Turun Finnkino aukeaa vasta 13.30, aukeaa Raiskion teatteri jo 10.00. Tämä on itselle usein todella hyödyllistä, sillä joskus tekee mieli mennä leffaan ennen iltavuoroa, mikä ei ole mahdollista jos näytös alkaa vasta 14.00.

Puhutaan sitten avajaisista. Eli avajaispäivänä Finnkino oli järjestänyt hieman ohjelmaa. Leffalippuja sai heti aamulla 1€ hintaan, jonka jälkeen niitä sai vielä 3€. Tämä sai leffa fanit liikenteeseen ja jono kiersikin pitkällä Myllyn käytäviä. Tämän lisäksi oli ruletti, mistä voitti erilaisia palkintoja ja jaettiinhan pikku väelle ilmapalloja.

Mitä muuta hyvää on, kun teatteri on kauppakeskuksessa? No yksi tärkeimmistä on ilmaiset parkkipaikat, sillä Turussa menee useita euroja aina parkkimaksuihin kun käy leffassa, varsinkin pitkien elokuvien kohdalla. Tietenkin jos menee vaikka vaimon ja lasten kanssa monen tunnin shoppailu reissulle Myllyyn, voi välillä itse karata leffaan. Tai miksei vaikka lasten kanssa shoppailuiden jälkeen. Tämä lisäksi teatterin lähellä on lukuisia ruokapaikkoja, jolloin voi mennä leffan jälkeen syömään, joten saa vaikka dinner&movie treffit.

Eli ehdottomasti tulee jatkossakin käytyä usein.

Leffahullu

Leffahullu kanavilta löydät mm. Elokuva ja sarja arvosteluja, haastatteluja, unboksauksia, kokoelman esittelyä, leffan ostelua, traileri reagointia ja muuta leffa ja sarja sisältöä. https://open.spotify.com/show/0FGo5fuuJyDdL60Y6pmy0l

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button