Uutiset

Bruce Willis jättää näyttelemisen!

Hollywood-tähden tytär ilmoitti päätöksestä diagnoosin yhteydessä

Bruce Willisin kerrotaan jättävän näyttelijän työt saatuaan shokkidiagnoosin afasiasta eli aivojen vajaatoiminnasta, joka vaikuttaa kognitiivisiin toimintoihin.

Aivoliitto kertoo sivustollansa afasiasta seuraavin kääntein:

Afasia on kielellinen vaikeus, joka on seurausta aivoissa tapahtuneesta vauriosta. Afasia on yksilöllinen. Se ilmenee eri ihmisillä eri tavoin. Puhuminen voi olla vaikeaa. Sanat ovat hukassa. Sanat vääristyvät. Puhe voi juuttua. Puhe voi kuulostaa sähkösanomalta. Toisen voi olla vaikea ymmärtää viestiäsi.

Aivoliitto, Tietoa Afasiasta –

Uutisesta ilmoitti Instagram-tilillään hänen tyttärensä Rumer, joka kirjoitti Bruce-faneille seuraavanlaisesti:

Tämä on haastavaa aikaa perheellemme. Arvostamme rakkauttanne, myötätuntoanne ja tukeanne. Elämme päivän kerrallaan vahvana perheyksikkönä. Halusimme kertoa tämän Brucen faneille, koska tiedämme, kuinka paljon hän merkitsee teille ja te hänelle.

Tässä Rumerin sosiaalisen median julkaisu kokonaisuudessaan:

Bruce Willis IMDb Filmography

Bruce Willisin näyttelijäuran videokooste

Bruce Willis on Hollywoodin legendoja ja tuli kuuluisaksi 80-luvulla. Hän aloitti näyttelijäuransa Sidney Lumetin elokuvassa The Verdict. Myöhemmin hänen uransa lähti lentoon hänen toimiessaan Cybill Shepherdin vastanäyttelijänä Moonlighting nimisessä ABC tv-sarjassa.  Willisin ehkä tunnetuin rooli on tietenkin John McClanen roolissa 1988 vuoden Die Hard elokuvassa. Brucen 40-vuotisen uran aikana häntä on palkittu usealla Golden Globes ja Emmy palkinnolla.

Lähteet: IMDb, Variety

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button