Blogit

King Richard

Tällä kertaa lopputulos oli selvillä, mutta tarinan alkujuuret eivät kyllä olleet ainakaan minulle lainkaan tuttua. Kyseessä siis tositarina kahden kiistatta maailman parhaan naistennispelaajan uran alkuvaiheista, tai ehkä paremminkin tarina heidän isästään, kuten leffan nimikin kertoo. No niin tai näin, kyllähän tässä todellisuudessa on kyseessä tarina Venus ja Serena Williamsin nuoruudesta, ja tässä tarinassa vielä korostetusti tarina Venuksen noususta koko tennismaailman tietoisuuteen. Tämä sikälikin ymmärrettävää, että vaikka Serena Williamsia pidetään parhaana koskaan tennistä pelanneena naisena, Venuksen vaikutusta myös Serenan nousuun maailman huipulle ei voi kiistää.

Tarina on mielenkiintoinen, ja vaikka tarinassa verrataan siskosten nousua huipulle esimerkiksi siihen, että Michael Jordanin veli olisi ollut vastustajan joukkueessa maailman toiseksi parhaana koripalloilijana, niin onko tämä silti aivan niin kauakaa haettua, että samasta perheestä voisi nousta kaksi pelaajaa niinkin suuren lajin kärkeen kuin tennis on. Kyllä, geeneillä ym on varmasti paljon merkitystä, mutta jos kaksi lasta kasvattaa samat vanhemmat, samassa ympäristössä ja muutenkin ympäristön muutokset ovat identtiset, niin ei se ehkä olekaan ihan mahdotonta. Harvinaista varmasti, mutta toisaalta kun asiaa miettii, niin esimerkiksi tenniksessä tasokkaan harjoitusvastustajan merkitys on erittäin suuri, ja jos se suurin haaste löytyy joka ikinen päivä samasta perheestä jakaen samat tavoitteet ja intohimon, niin tilannehan on täydellinen.

Tässä tarinassa kuitenkin tähtenä häärii kahden lapsitähden isä, ja näitä tarinoita maailmassa on muitakin. Onneksi tämä tarina kuitenkin sai iloisen lopun, vaikka isän päätöksiä paljon onkin kritisoitu. Joka tapauksessa isän tarkoitusperät ovat varmasti perimmiltään olleet hyviä, ja tässäkin leffassa Will Smith välittää katsojille näitä tunteita erittäin vakuuttavasti. Leffa on koskettava ja jopa hieman koukuttava. Joka hetki sitä vaan odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu, eikä vähiten sen vuoksi, että lopputulema on selvillä. Silti, vaikka leffa kestää kaksi ja puoli tuntia, olisi jotenkin toivonut, että leffa ei olisi päättynyt ensimmäiseen ammattilaisotteluun. Tätä leffaa olisi voinut jatkaa vielä pari tuntia helposti lisääkin, ja tarina olisi ihan varmasti kiinnostanut.

Tämäkin leffa siis löytyy HBO-max palvelusta, joka tällä hetkellä on edelleen ainoa käytössä oleva striimauspalvelu. Siitä huolimatta ja ehkäpä siitä johtuen katsottava ei kuitenkaan heti lopu kesken, mielenkiintoisia UHD leffoja on nimittäin tulossa ensi viikolla postilaatikkoon lisää. Ensinnäkin yksi mielenkiintoisimpia hankintojani ikinä on nuoruuden suosikkileffa Twister. Twister on leffa, joka itsellä oli saletisti yksi ns. referenssin leffoja kun omassa huoneessa ensimmäisiä leffateatterivirityksiä tuli aikanaan laitettua, ja puhun siis ajasta noin 25 vuotta takaperin. Leffa on siis vuodelta 1996, mutta nyt siitä on tehty uusi versio, ja kyllä, Atmos-äänillä, joka siis nostaa tuon leffan odotusarvon pilviin. Tätä on kehuttu, enkä ihmettele. Lisäksi tällä viikolla Gigantti on myynyt UHD-leffoja aivan pilkkahintaan, joten niitä tuli tilattua myös muutama. Muutama, erittäin mielenkiintoinen tapaus sielläkin.

Jos et vielä seuraa, niin otappa leffafriikin Instagram ja Facebook myös seurantaan, sieltä löytyy esim. ensimmäisenä tietoa mitkä levyt Gigantista lähti tilaukseen ja ylipäätään aina kaikki uudet mitä on tullut hankittua. Lisäksi tietysti seurantaan kannattaa ottaa myös Leffamedia.fi sivusto, jossa jo yli kaksikymmentä sisällöntuottajaa jakaa mielenkiintoista materiaalia podcasteista, videoihin, ja blogeista arvosteluihin. Tuolta saralta muutenkin tulossa aika mielenkiintoisia uutisia piakkoin, mutta niistä sitten aikanaan.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button