Blogit

Star Wars Visions (2021)

Tällä kertaa Leffahullu blogissa käsittelyssä uusi Disney+ Star Wars Visions anime sarja. Näin ennakkoon kaikki yhdeksän jaksoa, joten tässä hieman mietteitä, spoileri vapaasti. 


Itse en ole animea katsonut kuin leffan tai pari, se ei koskaan ole kiinnostanut itseäni. Kuitenkin kun ilmoitettiin että Star Warsista tehdään anime sarja, niin tokihan kiinnostuin heti, varsinkin kun kerrottiin että jokainen jakso on eri tekijöiden ja ovat tyylilajillisesti erilaisia. Oikeastaan nämä ovat lyhyt elokuvia, jotka on vain koottu tämän Visions tittelin alle. Ja kyllä jokainen jakso on oma itsenäinen tarinansa ja jatkuvuutta ei ole, mikä hieman harmitti, sillä jotkut tarinat olivat sen verran mielenkiintoisia että niitä olisi voinut seurata pidempäänkin. 

Heti ensimmäinen jakso vetää mukaansa ja onkin mukavasti samurai tyylinen tarina, mutta Star Wars universumissa. Tämä jakso on vieläpä todella kaunis ja tyylikkäästi tehty Ronin tarina. Koko jakso on vieläpä mustavalkoinen mikä jotenkin toi entistä enemmän sitä autenttisuutta. Ja tämä jo veti mukanaan, mutta sitten heti perään tulikin jo hieman enemmän sellaista animea, mistä en itse välitä ja sellaisia jaksoja oli mielestäni lopulta liikaa. Toki jos olet animen ystävä niin voi olla että itse pidit näistäkin jaksoista. Mutta minua itseäni ei oikein kiinnostut tällaiset olen teini ja kuulun bändiin jaksot. Mutta sitten taas ne syvälliset Jedi ja Sith tarinat olivat vallan mainiota. Toki jokaisessa jaksossa on jossain muodossa Jedejä, mikä ei sinänsä ole ihme, koska onhan ne ja koko Star Wars muutenkin niin itämaista konsepteja täynnä. Sarjassa nähdään mukavasti valomiekka taisteluita ja muutakin tuttua Star Wars menoa ja ne on totutettu tyylillä. Animessa on vuosikausia tehty tyylillisesti hyvin Star Warsmaisia asioita, mutta nyt kun tekijöillä on kunnon lisenssi niin siitä otetaan kaikki irti ja mukana on tuttuja hahmoja/asioita Star Warsista, musiikkeja unohtamatta. Silti pääasiassa hahmot on täysin eri hahmoja mitä olemme aiemmin nähneet, mikä on toki hyvä asia, mutta olisi ollut myös hauska nähdä joku Luke Skywalker tarina animen muodossa. Ja kyllä mukana on taas kerran uusi valomiekka mitä ei aiemmin olla nähty ja mielestäni tämä kuvassakin näkyvä valomiekka oli varsin nätti ja hyvin animemainen. 


Kaikki jaksot on mahdollista katsoa alkuperäisellä Japanin kielellä, mutta päätin kuitenkin katsoa ne englanniksi, toki se hieman rikkoo immersiota ja olisi ehkä ollut parempi autenttisuuden vuoksi katsoa ne japaniksi. Englannin kielisinä ääninäyttelijöinä kuullaan kuitenkin liuta tuttua näyttelijöitä, joihin kuuluu mm. Lucy Liu, Joseph Gordon-Levitt, Alison Brie, Neil Patrick Harris, Gary-Hiroyuki Tagawa, Simu Liu, Masi Oka, Kyle Chandler, David Harbour ja James Hong. Onpa mukana myös joku Star Warsista tuttu nimi, mutta en nyt sitä tässä spoilaa. 


Star Wars Visions on kaiken kaikkiaan tyylikkäästi tehty. Se näyttää ja kiinnostaa ja tuntuu animelta, joka sijoittuu tuttuun Star Wars galaksiin. Kuitenkin tämä ei tehnyt itsestäni animen ystävää, mutta oli silti viihdyttävää ja ihan must katsottavaa suurena Star Wars fanina. Muutamat jaksot olivat hieman liian tylsiä ja välillä en täysin ymmärtänyt mitä jaksossa edes tapahtuu. Arvosanaksi annan 7/10 eli ihan hyvä, mutta ei itselle pääse aivan maalin asti ja itse pidän enemmän muista Star Wars animaatio sarjoista, joita jaksaa katsoa useampaankin kertaan. Sarja tulee siis kokonaisuudessaan katsottavaksi Disney+ nyt keskiviikona 22.9. Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

Leffahullu

Leffahullu kanavilta löydät mm. Elokuva ja sarja arvosteluja, haastatteluja, unboksauksia, kokoelman esittelyä, leffan ostelua, traileri reagointia ja muuta leffa ja sarja sisältöä. https://open.spotify.com/show/0FGo5fuuJyDdL60Y6pmy0l

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button