Blogit

Summer of Soul (2021)

Tällä kertaa Leffahullu blogissa arvostelussa Questloven ohjaama dokumentti Summer of Soul, joka kertoo vuoden 1969 Harlemin Cultural Festivalista, joka oli tällainen tummaihoisten musiikki festivaali ja järjestettiin samoihin aikoihin legendaarisen Woodstockin kanssa. 


HCF (Harlem Cultural Festival) jopa kuvattiin, mutta materiaalia jäi unholaan, eikä julkaistu 50 vuoteen, ennen kuin nyt. Dokumentissa näytetään festivaalin musiikki esityksiä ja haastatellaan paikalla olleita, niin tavallisia kuin tunnettujakin ihmisiä. Dokkarissa nähdään myös tapahtuman aikasia haastatteluja, jotka myös videoitiin, mutta jäivät unholaan. Sen lisäksi dokkari käsittelee tummaihoisten vaikeuksia ja esimerkiksi sitä, millainen aikakausi 60-luku oli ja kuinka moni vaikuttaja murhattiin siihen aikaan ja miten se vaikutti. 

Dokkarissa nähtäviä musiikki esityksistä vastaa mm. B.B King, Stevie Wonder ja Nina Simone, sekä Gladys Knight. 

Questlove (joka tunnetaan ehkä parhaiten Jimmy Fallonin The Tonight Show’n, musiikki vastaavana ja bändin keulakuvana) on tehnyt hyvää jälkeä dokkarin kanssa ja se on hyvin mielenkiintoinen kurkistus 60-luvun Harlemiin. Yleensä en tämän tyyppisiä dokumentteja katso, mutta kun kysyttiin haluanko nähdä sen ennakkoon ja kertoa sitten mietteitäni siitä, niin pitihän sitä tarttua mahdollisuuteen. Eli dokkari on Fox Searchlightin ja se tulee Disney+ nyt perjantaina 30.7. 

Arvosanaa tällaiselle dokkarille on hieman hankala antaa, mutta sanotaan 7/10 se on ihan hyvä, mielenkiintoinen ja informatiivinen, mutta ei täysin omaan makuun tai sellainen dokumentti mitä yleensä katsoisin. Jonka takia se ehkä oli hieman tylsähkö itselle. 
Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

Leffahullu

Leffahullu kanavilta löydät mm. Elokuva ja sarja arvosteluja, haastatteluja, unboksauksia, kokoelman esittelyä, leffan ostelua, traileri reagointia ja muuta leffa ja sarja sisältöä. https://open.spotify.com/show/0FGo5fuuJyDdL60Y6pmy0l

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button