Blogit

Batman: Death in the Family (2020)

DC:n animaatioelokuvat ovat olleet lähtökohtaisesti melko laadukkaita. Sen lisäksi Batmanin legendaarinen kasarisarjakuva Kuolema kulkee suvussa on klassikko. Kun sarjakuva aikanaan julkaistiin, lukijat saivat päättää Robinin kohtalon. Tappaako Jokeri hänet rautakangella lopullisesti vai ei. No lukijat halusivat eroon Robinista ja viimeisessä osassa Ihmepoika sai surmansa. Se oli pysäyttävää sarjakuvamaailmassa 80-luvulla. 2020 julkaistiin aiheesta animaatioelokuva, josta olin ensin innoissani, mutta trailerissa jokin haiskahti pahasti. Elokuvasta oli tehty interaktiivinen katsomiskokemus ja kaikki näytti olevan pielessa….

Batman: Death in the Family (2020)

Elokuvassa on alkuintro, joka kestää 8 minuuttia. Hätäisesti tarinaa kuljetetaan Robinin viimeisiin hetkiin. Sen jälkeen katsoja saa valita kolmesta eri vaihtoehdosta vaihtoehtoisen tarinan lopun. Ensimmäinen on, että Robin kuolee, toinen on että Robin huijaa kuolemaa ja kolmas, että Batman pelastaa Robinin. Tämän jälkeen nähdään suureksi pettymykseski vanhoja kohtauksia aiemmista animaatioelokuvista, mutta batmanin ääni kertoo tarinaa kuvan päälle ja aiemman elokuvan kohtaukset menevät pikaisina välähdyksinä läpi. Mitä huijausta.

Eniten ärsytti, että Robinia ei saa hengiltä missään vaihtoehdossa. Esim. Robinin kuolemassa Robin joutuu Lazarus pittiin ja herää henkiin Redhoodina kostamaan jokerille. Nämä kohtaukset ovat otettu Under the Redhood – animaatiosta vuodelta 2010. Tällä keinoin elokuvalle tulee kestoa puoli tuntia, mistä vain alun 8 minuuttia on ennennäkemätöntä matskua. 

Elokuva oli järkyttävä pettymys. Sillä oli hyvin vähän tekemistä alkuperäisen sarjakuvan kanssa ja kaikki kohtaukset oli ennen nähtyjä aiemmista elokuvista.

En suosittele tätä kenellekkään. Surkea rahastus. Katsokaa mieluummin ne alkuperäiset elokuvat kohtausten takana. Esim. mainio Under the RedHood.

– Kai Kumpulainen 21.7.2021

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button