Blogit

Ant-Man and The Wasp

Lisää vanhempaa arvostelua, kun vuorossa on Ant-Man and The Wasp arvio vuodelta 2018. 

Marvel Studion 20. leffa on jatko-osa vuoden 2015 Ant-Man elokuvalle, toki pääsankari nähtiin myös Captain America: Civil War leffassa vuotta myöhemmin. 

Onko tämä yhtä hyvä kuin edellinen osa, vai kenties jopa parempi? No ei tämä elokuva mitään pyörää keksi uudelleen, vaan tekee kaiken samoin kuin aiempiin osa, jotenkin vaan ehkä hieman paremmin. Ehkä paremmuus johtuu siitä että, mukana on myös Wasp ja siitä että toisella päähahmolla on välillä ongelmia ”voimiensa” kanssa ja koska ensimmäisen hahmon esittely hommat on jo hoidettu pois alta. Mukaan on myös saatu pari mielenkiintoista uutta hahmoa Marvel sarjakuvien sivuilta (Bill Foster (Goliath) ja Ghost). 

Uusista hahmoista Bill Foster on jälleen yksi kokoa muuttava hahmo, mutta elokuva vain sivuaa tätä asiaa. Ghost puolestaan on hahmo, joka pystyy kulkemaan kaiken läpi ja ilmeisesti hän on aiemmin toiminut S.H.I.E.L.D:in agenttina, mutta toimii nyt pahoin aikein. Sarjakuvissa Ghost on miespuolinen hahmo, mutta tähän hänestä on tehty nainen. Itseäni muutos ei haittaa, sillä hahmo toimii ihan yhtä hyvin ja onkin mielenkiintoinen lisä Marvel elokuvien maailmaan. Toivottavasti molempia näitä hahmoja nähdään lisää tulevaisuudessa. 

Koska elokuva on Ant-Man and The Wasp, on pääpaino luonnollisesti nimikko hahmoilla. Eli nyt Scott (Paul Rudd) saa Hopesta (Evangeline Lilly) partnerin, johon viime osa lopussa jo vihjailtiin. Elokuva myös painottaa aiempiin Ant-Maniin ja Waspiin eli Hank Pymiin (Michael Douglas) ja hänen vaimoonsa Janettiin (Michelle Pfeiffer). Jo eka osa kertoi Janetin kuolleen 30 vuotta aiemmin, mutta tämä elokuva kertoo jo heti alkuun, että Janet ei välttämättä kuollutkaan, vaan hän on ollut jumissa kaikki nämä vuodet atomitasolla ja nyt päähahmot yrittävät häntä sieltä pelastaa. Siinä juoni pääpiirteittäin, kun mukaan heitetään vielä Ghost tuomaan ongelmia pääpoppoolle. Eli ei mitenkään ”suuri” juoni, mutta ihan toimiva ja sopii täysin tälle hahmolle. 

Oli myös hyvä, ettei pääpahiksella ollut tällä kertaa samoja voimia kuin sankarilla, kuten ensimmäisessä osassa ja niin usein muutenkin näissä elokuvissa on totuttu näkemään. Toki on ymmärrettävää, että usein varsinkin ensimmäisessä osassa nähdään pahiksella ja sankarilla samat voimat, jotta nähdään samojen voimien eri puolet. 

Näyttelijöinä nähdään mm. Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Walton Goggins, Bobby Cannavale, Judy Greer, Hannah John-Kamen, Abby Ryder Fortson, Randall Park, Laurence Fishburne, sekä Michael Douglas ja Michelle Pfeiffer. Elokuvan on ohjannut edellisen osan tapaan Peyton Reed, joka on paremmin tunnettu komedioistaan, toki onhan näissäkin elokuvissa huumoria todella paljon. Vanhat näyttelijät suoriutuvat rooleistaan yhtä hyvin kuin aiemminkin ja uudet tekevät hyvää työtä rooleissaan. 

Vihdoin näemme Evangeline Lillyn Hopen pukeutuvan Waspin asuun ja kyllä, Lilly varastaa joka kohtauksen jossa, hän Waspina liitelee. Tämä aspekti tekeekin toiminta kohtauksista näyttävämpiä ja mielenkiintoisempia. Oli myös mukava nähdä Douglasia enemmän kuin viime osassa, vaikka hahmo sarjakuvista melko paljon eroaakin. Ero johtuu ehkä osittain siitä, että tämä on vanhempi Pym tai koska sarjakuvien Pym on melko synkkä hahmo paikoitellen. 


Kaiken kaikkiaan elokuva on siis hyvä lisä MCU leffoihin, joihin ei yhtään huonoa elokuvaa lukeudukaan. Silti ei Ant-Man and The Wasp ole mikään täydellinen tekele, mutta ei siitä ole juuri mitään huonoa sanottavaa. Jos jotain kuitenkin pitää sanoa, niin sanottakoon että juoni toistaa aiempaa leffaa, ehkä hieman liikaa ja jotta seuraava osa tulisi toimimaan, pitäisi keksiä jo jotain uutta. Toki tämä osa näyttää jo jonkin verran uusia asioita ja käänteitä, että tämä on oikein onnistunut jatko-osa. Elokuva visuaalinen anti on myös näyttävämpää kuin edellisellä kerralla ja kokoa muuttavat hahmot näyttääkin toiminta kohtauksissa vielä sulavammalta kuin viime kerralla. 

Seuraava MCU elokuva on ensivuoden alussa tuleva Captain Marvel, jonka jälkeen nähdäänkin Infinity Warin jatko ja sitten vielä Spider-Man: Homecoming jatko-osa. Eli yksi täysin uusi hahmo esitellään oman leffan muodossa, jonka jälkeen on taas luvassa jatko-osia. Näiden kolmen leffan jälkeen Marvel Studio ei vielä olekaan aikeitaan kertonut, muuta kuin että Guardians saa kolmannen osan ja Doctor Strange ja Black Panther saavat myös jatkoa, muuten on vain huhuja tulevasta, mutta ei niistä sen enempää tässä. 

Tälle leffalle annan arvosanaksi 8.5, sillä elokuva oli varsin viihdyttävä, eikä siitä hirveästi ole huonoa sanottavaa. Suosittelen ehdottomasti Marvel elokuvien faneille ja kaikille jotka pitävät tämän tyylistä leffoista. 

Arvosana 8.5/10

Kirjoitettu 8.7.2018 

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

Leffahullu

Leffahullu kanavilta löydät mm. Elokuva ja sarja arvosteluja, haastatteluja, unboksauksia, kokoelman esittelyä, leffan ostelua, traileri reagointia ja muuta leffa ja sarja sisältöä. https://open.spotify.com/show/0FGo5fuuJyDdL60Y6pmy0l

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button