Blogit

Pikaesittely: Defendor (2009)

Aikana jolloin äärimmäisen realistiset supersankarileffat kuten Dark Knight (2008) olivat se kuumin juttu, yksi elokuva vei realismin äärimmilleen. Se oli Defendor. Siinä eletään karussa reaalimaailmassa, jossa supersankaruus on sitä, että vähälahjainen Woody Harrelson kuvittelee lapsenmielisesti olevansa supersankari Defendor, vaikka kaikki hänen sankaritekonsa tapahtuvat miltei vahingossa, hän uskoo tekevänsä ne supervoimillaan. Elokuvan kansi antaa kuvan hassunhauskasta komediasta, mutta itse elokuva on melko synkkä draama, jossa sympaattista Woodyä säälien kannustaa. Elokuvan loppu on ikimuistoinen. Mukana nähdään prostioitu Kat Dennings ja korruptoitunut poliisi Elias Koteas. Myöhemmin vuonna 2010 tuli hieman samanhenkinen, mutta komediallisempi Kick-ass ja 2011 James gunnin elokuva nimeltä “Super”, joka oli todella paljon samanlainen kuin Defendor.

Defendor on vähälle huomiolle jäänyt helmi. Se on yksi parhaista Woody Harrelsonin esittämistä rooleista. Ellei paras! Suosittelen!

– Kai Kumpulainen 7.7.2020

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

 

Kaitsun Leffablogi

Pitkän linjan elokuvaharrastaja arvostelee katsomiaan elokuvia ja samalla kertoo aina vähän jotain itsestään ja suhteestaan elokuvaan. - Kai Kumpulainen

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button