Blogit

Concequense – MAX

Pääsin eilen aloittamaan tutustumisen uuteen MAX-striimauspalveluun ja varsin toiveikkain mielin lähdin sen sisältöjä tarkastelemaan. Aikaa oli aika vähän, joten tärkeinpänä kriteerinä tällä kertaa oli löytää jotain katsottavaa, joka mahtuisi sellaiseen puolentoista tunnin väliin. Sellaiseksi valikoitu leffa nimeltä Concequense, joka ei ollut ennakolta itselleni tuttu. Oletin itse itseassa aloittavani katsomaan jotain uutta leffaa, mutta leffan aloitettua huomasin kyllä nopeasti, että ihan nyt ei ole tämän päivän leffasta kyse. Leffan jälkeen asiaa tutkiskeltuani totesinkin, että leffa oli vuodelta 2003 ja Rotten Tomatoes pisteetkin päätähuimaavat 13%. Olisinko siis leffaa valinnut jos olisin katsonut nämä tiedot ennakolta, uskoisin kyllä, nimittäin leffa kyllä näytti erittäin mielenkiintoiselta, ja ennen kaikkea juoni vaikutti kiinnostavan. Kun vielä tärkeinpänä kriteerinä oli kesto, niin tämä reilun puolentoista tunnin leffa mahtui hienosti tähän väliin.

Ja vaikka leffa oli vanha ja vaikka se näkyi selkeästi leffassa monessa mielessä, niin ei tämä missään tapauksessa ollut mikään huono leffa. Armand Assante teki erittäin hyvän kaksoiroolin Sam ja Max Tylerina, ja kaksi muuta tärkeää sivuroolia vetäneet Lola Claudini ja Nadia Kretscher kieroilivat mukana myös hyvin. Leffan kuva oli aika vanhaa ja rakeista, vielä kun paljon leffassa mentiin aika tummissa sävyissä, niin leffan ikä jonkin verran kyllä näkyi, eikä tämä siis ollut mikään 4k-restorointi, vaan ihan alkuperäistä materiaalia. Sen vuoksi leffassa oli myös vain 5.1 äänet, jotka olivat kyllä leffaan suhteutettuna ihan ok. Äänet oli kanavissa ja sieltä kyllä kuului ihan kivoja ja tarkkoja juttuja, jotka tukivat leffaa, mutta muuten dynamiikka jäi juuri sille tasolle kuin vanhemmissa leffoissa yleensäkin.

Uuteen Max-palveluun tutustumisen aloitin tällä kertaa Apple TV:n puolelta, johon muuten päivitin samalla uuden IOS18 beta softan. En kerennyt tällä kertaa vielä oikein mihinkään juttuihin tutustumaan, mutta mitään erityistä uutta en softassa vielä ainakaan huomannut. Tuota 21:9 kuvasuhdejuttua nyt ehkä eniten mietin, mutta sen suhteen en mitään ainakaan vielä nähnyt uutta. Muuten Maxin käyttöön otto sujui varsin helposti, vanhaan HBO-Max appia kun klikkasi niin ohjelma pyysi suoraan päivittämään softan uuteen ja sen jälkeen QR-koodia käyttäen kirjautuminen ja kaikki oli taas käytössä. Nopealla vilkaisulla palvelusta löytyy paljon uusia isoja leffoja, kuten Dyyni 2, uusin Aquaman ja esimerkiksi Vonka. Ensimmäisen olen jo levyltä nähnyt ja ainakaan kokonaan sitä en kyllä tule striimattuna katsomaan, toista en ole nähnyt vielä, mutta sekin levy odottaa tuossa katsomista. Mitä sitten tulee tuohon Vonkaan, niin siitä kyllä päätin, että sitä en taida 4K-Levylle edes hankkia, joten se voisi varmasti olla seuraava mitä Maxilta tulee katsottua. Mielenkiinnolla myös odotan minkälaisia päivityksiä ja millä tahdilla tämä uusi palvelu niitä syöttää

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button