Blogit

Bad Boys – Ride or Die Imax

Tänään tuli käytyä Itiksen Imaxissa ja pitkästä aikaa sitä kerkesi taas ihan lehdistön ennakkonäytökseenkin. Näihin tulee omalla kohdalla ehdittyä lähinnä vain loma-aikoina, koska suurin osa näistä esitetään vain Helsingissä ja Turussa. No, mutta eipä tänne nyt menty ihan vaan sen vuoksi, vaan myös sen vuoksi, että sattumalta sattui sopivan ajan lisäksi myös erittäin kiinnostava leffa kyseessä, eli päivän leffana oli uusi Bad Boys leffa, Ride or Die. Ensimmäisestä onkin jo taas hetki vierähtänyt, sillä tämän saagan ensimmäinen osa sai päivänvalon jo vuonna 1995, edelleen, sillä kultaisella vuosikymmenellä, jolloin monia edelleen ihan parhaimmasta päästä olevia leffoja on tehty. Tämän kertainen leffa on järjestyksessään jo neljäs, edellinen oli vuodelta 2020 ja kaikki nämä kolme ensimmäistä luonnollisesti löytyy myös 4K-hyllystä.

Mitäs sitten on kolmessa kymmenessä vuodessa muuttunut, no eipä kauheasti. Eli kyllähän tässä neljännessäkin osassa edelleen toteutetaan hyvin tuttua kaavaa, ja uskoisin, että tämä leffa kyllä sarjan faneihin uppoaa ihan kivasti, itselleni ainakin upposi. Leffathan koostuvat muutamasta tärkeästä palasesta, joista ensimmäinen on osuva huumori ja Martin Lawrencen ja Will Smithin hyvin toimiva keskenäinen kettuilu ja toimiva kemia. Herrathan ovat siis samoissa rooleissa olleet alusta lähtien, eikä meno ole tässä leffassa kyllä yhtään laantunut, eikä herrat muutenkaa kyllä mitenkään edes vanhentuneet. Toinen oleellinen osa on tiukka toiminta, jota tässäkin leffassa riittää onhan leffa sen puolesta aika moista tykitystä. Sen verran tosin tässä vaiheessa täytyy todeta, että tämä leffa saattaa tavallisella ruudulla hieman kauempaa toimia hieman paremmin, leffassa on nimittäin todella paljon erilaisia kamera-ajoja, joissa kuva pyörii, vaihtaan suuntaa ja liikkuu enemmän kuin vauhdilla. En tiedä onko tämä vain minun ongelma, mutta Imaxissa tälläisissä leffoissa meinaa hetkellisesti tulla paha olo.

Kolmas juttu mikä näitä leffoja aina sitten tietysti myös kuvaa ovat nopeat autot, kauniit naiset ja ennen kaikkea Miamin upeat maisemat. Tuo todellakin on yksi sellainen paikka, jossa olisi joskus vielä itsekin kiva päästä käymään. Leffan aikana tuli ihan sellainen fiilis, että millaista oikeasti olisi elää tuollaista elämää, jossa välillä käydään vähän biitsillä pelaamassa lentopalloa ja työnteosta ei tarvitse pahemmin murehtia. Millä lie sitten elävät, mutta elämä näyttää aika kiireettömältä ja leppoisalta. Autoilla tässä ei hireveästi ole roolia paitsi tietysti pääkaksikon osalta, mutta siinäkin saadaan jo ihan riittävästi jotta päästään tunnelmaan.

Monesti jatko-osissa ongelmana on ollut juonen kantamattomuus ja monesta leffasta suoraan sanottuna olisi voinut jättää vaikka kaikki jatko-osat tekemättä. Bad Boyssissa homma kuitenkin toimii. Leffassa jatketaan loistavasti kaikkea sitä mistä Bad Boys on tehty, mutta silti juoni myös uudessa leffassa kantaa ja on omansa. Leffassa ei koiteta väkisin kopioda jotain vanhaa tai myydä vanhalla nimellä, tämä on kyllä ihan hyvin onnistunut itsenäinen leffa. Ja vaikka kaikki perustuu Smithin ja Lawrencen keskenäiseen toimintaan, niin kyllähän tässä onnistuu erittäin hyvin myös muu casti. Esimerkiksi Eric Dane pahiksena on todella hyvä ja vetää kyllä vakuuttavan roolin tässä. Se mikä tässä tietysti on kaikista parasta on se, että leffa ihan aidosti saa nauramaan monessakin kohdassa.

Leffateatterit ovat kovasti odotelleet kesähittiä ja tästä voisi hyvinkin nyt kyllä saada sellaisen. Mielenkiinnolla odotan miten tämä lähtee tästä liikkeelle, mutta ihan ehdottomasti tämä leffa itselle pitää vielä aikanaan saada kotiinkin, sen verran kyllä oli vakuuttavaa menoa. Voin siis ihan ehdottomasti suositella tätä kaikille kesätekemiseksi. Mietin itse jopa, että pitääkö tämä käydä vielä testaamassa tavallisessakin Atmos salissa, ihan vaan sen vuoksi, että hauskaa viihdettä sopivan pituisessa paketissa.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button