Blogit

Suomeen Juurtuneet Biorex

Olen viimeisen vuoden aikana käynyt katsomassa etenkin leffassa aika paljon kotimaisia leffoja ja vaikka kaikista leffoista en aina olekaan tykännyt niin ihan mielelläni kuitenkin kotimaista leffaa haluaan kannattaa ja nostaa esiin. Yksi sellainen leffa, joka kuitenkin on vielä jäänyt kiinnostuksesta huolimatta katsomatta on ollut Suomeen Juurtuneet, mutta onneksi siihen tuli nyt hyvä mahdollisuus kun päätimme koulumme kanssa viedä kaikki meidän yläkoulun oppilaat tätä leffaa katsomaan. Kun oppilaita viedään leffaan, siihen liittyy paljon asioita, joita pitää ottaa huomioon. Koko koulun vieminen leffaan ei ole koskaan kovinkaan halpaa puuhaa, joten leffaan menoon tarvitaan rahoitusta, ja silloin usein leffoilla joita mennään katsomaan pitää olla sisällään jonkinlainen opetus, jota halutaan oppilaille tuoda esiin. Tähän taas liittyy sellainen ongelma, että kun oppilaita viedään leffaan, heillä ensimmäinen käsitys leffaan pääsystä on usein sellainen, että nyt on tulossa oma suosikkileffa ja sinne mennään viihtymään. Jos leffassa on jotain opetusta, se koetaan usein tylsäksi, eikä siihen jaksa sitten oikein enää keskittyä.

Itselleni leffa oli myös hyvin mielenkiintoinen sikäli, että kuten blogia pidempään seuranneet jo hyvin tietävät, oma tausta liittyy hyvinkin vahvasti koripalloon ja sitä kautta ruudulla näkyvät kasvot ovat kaikki hyvinkin tuttuja. Shawn Huffin kanssa olemme olleet samaan aikaan useamman vuoden Maajoukkueessa, unohtamatta useita vuosia samoja junnupelejä. Tausta muutenkin monin paikoin samanlainen, eli neljä vuotta jenkkiyliopistossa, Korisliigaa jne. Muista leffan hamoista esimerkiksi Dettman ja Benkku Harris ovat minua valmentaneet, ja Latimerinkin puolelta samoja pelikenttiä on nähty. Silti, itselleni siis Huffin tarina ei hirveästi tuonut mukanaan uutta, mutta Latimerin sitäkin enemmän. Itselleni leffa oli varsin mielenkiintoinen, oppilaille leffa varmasti myös antoi paljon, mutta leffana se oli ehkä aavistuksen liian pitkä ja tavallaan asia alkoi hieman toistaa itseään, jolloin etenkin oppilaiden keskittyminen loppua kohden hieman alkoi herpaantua. Hyvin nuo oppilaatkin jaksoivat leffan loppuun asti katsoa, vaikka pientä levottomuutta alkoikin loppuakohden enemmän nousta.

Arto Halosen leffa oli kuitenkin erittäin hyvin tehty ja siinä päästiin hyvin kurkistamaan myös kulisseihin. Tärkeimpänä asiana tässä näytöksessä oli kuitenkin soittaa nuorille, että elämä ei ole koskaan helppoa, mutta siitä on silti mahdollista selvitä ja ennen kaikkea se, että vaikka on vaikeaa, niin aina voi nousta kovalla työllä ylöspäin. Meilläkin koulussa on todella paljon eri taustoilla tulevia oppilaita ja kaikkien lähtökohdat vaan eivät voi olla samat. Silti, me voimme yhteisössä auttaa toisiamme jaksamaan, oppimaan ja voittamaan vastoinkäymisiä. Hyvässä yhteisössä on paljon voimaa ja se, että me hyväksymme erilaisuutta on suuri voimavara. Uskon, että vaikka oppilailta on tälläisissä näytöksissä ehkä vaikeaa saada suoraa positivista palautetta, niin monelle leffa varmasti kuitenkin herätti paljon positiivisia ajatuksia ja mikä tärkeintä, sai ajattelemaan, se tämän leffan suurin tarkoitus oli.

Jos sulla on vielä Suomeen Juurtuneet katsomatta niin suosittelen lämpimästi tämän leffan kaivamaan esiin.En tiedä pyöriikö se varsinaisesti enää teattereissa, mutta varmasti sen sitten jostain sriimauspalveluista voi saada käsiinsä. Leffa on dokkari, mutta kaikki ruudulla olevat ihmiset ovat erittäin luontevia kameran edessä ja tarinaa kerrotaan erittäin sujuvasti niin että sisältö ei puuduta. En tiedä onko leffa tarkoituskaan olla mitään varsinaista kliimaksia tai loppuhuipennusta, tämä on tarina elämästä, ja hyvä sellainen. Elämä kuitenkin jatkuu kaikilla, joten tämä on vain pieni raapaisu siitä.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button