Blogit

Scoop – Netflix

Tänään oli taas aika sivistää itseään, onhan sitä toki Prinssi Andrew ja Jeffrey Epstein niminä tuttuja, mutta eipä ole asiaan sen enempää tutustuttua. Epsteinistä itse asiassa taitaa muuten Netflixistä löytyä ihan omakin ohjelma, mutta tällä kertaa Scoop-nimisessä leffassa aiheena oli Prinssi Andrew ja miten Newsnight ohjelman pari naista saivat hänet houkuteltua kameran eteen. Tarina perustuu todellisiin tapahtumiin, mutta sitä on myös dramatisoitu, eli täysin autenttisista tapahtumista ilmeisesti ole kuitenkaan kyse.

Juuri Netflixiin ilmestyneen leffan pääosissa Gillian Andersson ja Billie Piper tekevät huikeat roolit, mutta eipä Rufus Sewell Andrew: na jää tippaakaan heikommaksi, etenkään kun katselin tuon haastattelun Youtubesta leffan jälkeen, ja herra on kuin ilmetty Prinssi Andrew. Leffa on erittäin sujuva paketti, jossa ei mitään ylimääräistä ole tungettu mukaan, vaan leffa on rajattu erittäin hyvin sen asian ympärille, joka tässä haluttiin kertoa. Tosin, oma mielipide on, että tässä leffassa Andrewn haastettelua tässä käsiteltiin jopa hieman silkkihansikkain, todellinen on mielestäni vielä paljon karumpi ja selittää seuraukset paljon paremmin.

Eli jälleen kerran laadukasta dokumenttielokuvaa Netflixistä ja varmaan pitäisi seuraavaksi kaivaa tuo itse Epsteinin tarina jostain esiin. Tämä leffa oli Atmoksena, mutta eipä sitä Atmosta tässä tietenkään hirveästi tarvittu. Mutta Atmoksesta puheenollen, Trinnov tuli ennen tätä elokuvaa taas kalibroitua, eli kolmas kalibrointi Waveformingille. Syynä tähän oikeastaan oli taas sellainen ahaa elämys, että olen pitkään miettinyt miksi subbareista kuuluu etenkin edestä kovaa huminaa kun laitteet laittaa päälle. Ongelmaan en ole oikein löytänyt mitään ratkaisua, toisaalta humina kuuluu äänettömässä huoneessa, mutta ei ole haitannut yhtään itse leffojen aikana, edes äänettömissä kohdissa.

Onhan tätäkin asiaa tullut mietittyä, mutta ratkaisua ei ole löytynyt, edes johtoja vääntelemällä ja uudelleen järjestelemällä. Waveformin ohjeissa ohjeistettiin laittamaan subbarit tai ulkoiset vahvistimet mahdollisimman kovalle, ja rajoittamaan sitten mielummin Trinnovista. En oikeastaan säätänyt Behringereitä yhtään sen kovemmalle kuin aikaisemminkaan, mutta ajattelin piruuttani kokeilla, että mitä tapahtuu, jos säädän ne pienemmälle, ja sieltähän se vastaus löytyi. Hurina poistui käytännössä kokonaan, joten subbarit pienemmälle ja uudelleen kalibroimaan, koko homma uusiksi. Ja kyllä kannatti, sillä taas mentiin paljon parempaan monellakin saralla. Lisäksi, tällä kertaa kaivoin kaapista myös Omnimicin, ja varmistin tulokset. Tulokset kuudelta sattumanvaraisesti valitusta kohdasta huoneesta ovat aika hämmästyttävää luettavaa. Alle 80hz vaste on hyvin hyvin tasainen koko kuuntelu-alueella!

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button