Blogit

Tinasotilaat (1991)

Toy Soldiers (Yhdysvallat)
Ohjaus: Daniel Petrie Jr.
Pääosissa: Sean Astin, Keith Coogan, Louis Gossett Jr.
Kesto: 111 min.
Ikäraja: K16

Karismaattinen näyttelijä Louis Gossett Jr. (1936-2024) kuoli pitkäperjantaina 87 vuoden iässä. Hänen tunnetuimmat roolinsa olivat tv-sarjassa Juuret (1977) sekä elokuvassa Upseeri ja herrasmies (1982), josta hän voitti parhaan miessivuosan Oscarin.

Toy Soldiers (1991)

Itse muistan hänet hyvin myös sellaisista leffoista kuin Tappajahai 3 (1983), Rautakotka (1986), Reksi (1987) ja Kadotettu maailma III – sota (2005). Viimeisin rooli oli elokuvassa Häivähdys purppuraa (2024).

Tinasotilaat on panttivankiasetelmasta jännitystä ammentava elokuva vuodelta 1991, jossa Louis Gosset Jr. esittää sisäoppilaitoksen tiukkaa, mutta oikeudenmukaista rehtoria.

Erinäisten juonenkäänteiden kautta kolumbialaisen huumekartellin iskujoukko ottaa sisäoppilaitoksen henkilökunnan ja oppilaat panttivangiksi, ja vaativat johtajansa vapauttamista amerikkalaisesta vankilasta. Elokuva on itse asiassa hieman kuin Die Hard sisäoppilaitoksessa – tosin ilman hissejä.

Juoni on ihan kelvollinen ja toteutus on hyvä. Kokonaisuutta vahvistavat erinomaiset näyttelijät, joista Louis Gossett Jr. on yksi keskeisin. Nuoret näyttelijät Sean Astin, Wil Wheaton, Keith Coogan, George Perez ja T.E. Russell valloittavat ammattitaidollaan. Samoin tekee kokeneempi kaarti, johon kuuluvat Denholm Elliott, R. Lee Ermey ja Mason Adams. Elokuva on kokonaisuutena erittäin onnistunut.

Lisätietoa elokuvasta:
Letterboxd / IMDb / Elonet

The post Tinasotilaat (1991) first appeared on Eilen elokuvissa.

Eilen elokuvissa

Eilen elokuvissa on vuodesta 2005 saakka toiminut blogi, jossa kirjoitan viimeksi näkemistäni elokuvista. Olen rehellinen elokuvanharrastaja, jolle kirjoittaminen avaa uuden oven seitsemänteen taiteeseen. - Henrik

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button